Roditelji, odmorite se!

Zapitajte se jeste li ugodili sebi? I ako niste odmah to učinite,napravite nešto za sebe. Upijte mir i tišninu, glazbu i sve što volite, ne zaboravite na sebe.

Svi mi jedva čekamo godišnji odmor. Želimo uživati u dugom,toplom i bezbrižnom ljetu. Volimo ljeto i njegove draži, posebno vi roditelji jer vam djeca ne idu u školu i ne opterećuju vas domaćim radovima, učenjem i sličnim. Uživajte u tome!

Osim uživanja ljeti su izuzetno su važne zajedničke aktivnosti vas i vašeg djeteta. Jer i preko ljeta ne staje naš samorazvoj a ni razvoj naše djece. Ovisno o dječjoj dobi možete odabrati jedan od mojih prijedloga: prošećite, plivajte, poklonite djetetu poučnu knjigu i zamolite ga da vam ispriča kako ga se dojmila. Ljeto možete iskoristiti i za dulji razgovor, imate dovoljno vremena da budete potpuno koncentrirani i da mu se posvetite.

Što odgajate na taj način? Samopouzdanje te zdravo korištenje slobodnog vremena. Jeste li znali da sve ovisnosti podlogu imaju u loše organiziranom slobodnom vremenu? Na fakultetu postoji poseban kolegij koji se zove “Slobodno vrijeme” te profesori poučavaju studente o važnosti kvalitetnog korištenja istog.

Godišnji odmor je pogodan i za samopročišćavanje. Možete preispitati svoja uvjerenja, stavove, odnose. Stoga, bilo da se hladite uz rijeku,more ili bazen, pokušajte doći u vrijeme kad nema nikoga i opustite se samo sa sobom.

Zapitajte se jeste li ugodili sebi? I ako niste odmah to učinite,napravite nešto za sebe. Upijte mir i tišninu, glazbu i sve što volite, ne zaboravite na sebe.

I naša sreća odgaja naše dijete.
Zašto da ne budemo odmorni i radosni?

Svijet oko nas

Dijete je dar