Dijete je dar

Nije uvijek lako graditi sebe, davati ljubav, zapravo je jako teško, ponekad komplicirano

Odnos dvoje odraslih ljudi druga je najbitnija stvar za psihički razvoj djeteta. Ukoliko su roditelji sretni zajedno, i mnogo razgovaraju, ukratko ukoliko se vole i dijete će se osjećati voljeno. Na ovaj tekst ponukali su me česti usudila bih se reći, površni savjeti o braku i odnosima muškarca i žene. Često čujem savjete tipa prođi sve dok si neudata, mlada i slobodna. Osobito je važno da sve prođeš prije nego rodiš i imaš dijete!?

Kao da je brak zatvor, dijete samo obveza?! Molim vas da se okrenete drugačijem razmišljanju ako ste se možda uputili stazama ovog negativnog  stava o braku i obitelji.

Nemojte slušati  te savjete nego radije gradite sebe i izaberite partnera koji će vam u tome pomagati, te vaš život oplemeniti i osnažiti. Zamijenite negativne stavove otvorenim i pozitivnim, nađite dobre prijatelje koji će vas veseliti i ozdravljati kad ste potišteni. I naravno, darivajte sebe drugima. Morate se okružiti ljepotom da biste bili dobro. Rastite u dobru.

To vam želim i za ovaj divan blagdan – Božić – da budete sa svojom obitelji u miru a ako je još uvijek nemate budite uporni u gradnji sebe i poklonite sebi ljubav. Nije uvijek lako graditi sebe, davati ljubav, zapravo je jako teško, ponekad komplicirano. Ali kako sijete tako žanjete i vjerujte mi što sada dajete vratiti će vam se u budućnosti.

Vaše dijete ako ste sretni da ga imate, dar je vama da rastete i razvijate se te da budete bolje osobe. Neka i ovaj Božić obilježe druženje i davanje, a ne samo trpljenje, žrtve i obvezni dio blagdana. I ne zaboravite-ovo bi trebalo biti slobodno vrijeme a ne vrijeme trke i depresije.

Sretan Vam Božić svima!