Odgoj je ljubav

Možda se pitate zašto već nekoliko članaka spominjem važnost samoodgoja? I gdje je u svemu tome vaše dijete?

Vrlo je važno voljeti sebe. A po mom mišljenju to znači misliti na svoje potrebe, osvijestiti ih i zadovoljiti-i to svaki dan. Ljubav nije samo romantični osjećaj shakesperianskih razmjera, ljubav je i rad i ulaganje. Kako ćete sebi ugoditi? Tako da najprije sebe dobro upoznate, da se educirate, a potom da cijeli život prorađujte svoje slabe strane i potičete one jake.

Zapitajmo se stoga danas koliko dobro poznajemo sebe?
Znamo li da imamo potrebe, jesmo li ikada razmišljali o egu, superegu, o našim potrebama poput onih koje se tiču slobode i zabave? Jesmo li pročitali ijednu knjigu psihološke tematike?
I što je najvažnije koliko smo toga implementirali u svakodnevni život, u svoj unutarnji svijet?
Jesmo li pokušali razumjeti svoje snove koji tako jasno održavaju našu podsvijest?
Zašto je ovo važno? Možda se pitate zašto već nekoliko članaka spominjem važnost samoodgoja? I gdje je u svemu tome vaše dijete?

Zapamtite – vaše dijete, osobito ako s njim ima poteškoća, može napredovati i izliječiti se samo i jedino ako vi izliječite sebe. Možda zvuči smiješno ali svi smo mi u nekom svom dijelu bolesni. Ne morate ovo shvatiti doslovno već tako da svi mi imamo svoje slabe djelove koje moramo prorađivati ukoliko želimo da nam život bude potpuniji i sretniji. Pokažimo danas koliko smo spremni raditi na sebi i koliko uistinu volimo?

Jer odgoj je- ljubav.