U Osijeku započelo Europsko prvenstvo u streljaštvu – EPSO 2019

Gotovo 1000 posjetitelja iz čak 47 zemalja, oko 600 natjecatelja, punih 9 dana u Osijeku

Svečanom ceremonijom u dvorani Gradski vrt, službeno je otvoren EPSO 2019. U programu otvorenja ženski vokalni sastav “Đakovčanke” pjevanjem himne, a potom i s još dvije pjesme oraspoložile su prisutne sportaše, trenere i voditelje nacionalnih timova. Plesni klub Broadway je sa svojom juniorskom i seniorskom skupinom zadivio sve prisutne maštovitom koreografijom a osječka bubnjarska skupina RitmOS je zapalila atmosferu s dva izlaska na podij. Voditeljica ceremonije otvaranja EPSO 2019, Tatjana Grganović, je u uvodnom govoru pojasnila kako će 591 natjecatelj iz 46 država Europe će imati više od 940 nastupa u svojim disciplinama, piše osijek1784.hr.

Na ceremoniji otvaranja EPSO 2019 govorili su: Hubert Kišpal – president of Croatian shooting federation Krešimir Šamija – zamjenik predsjednice središnjeg državnog ureda za šport – deputy chairman of the central state office for sports Vladimir Lisin president of the European Shooting Confederation (ESC) and International Shooting Sport Federation (ISSF) Vladimir Lisin je rekao kako je ponosan na organizaciju u Osijeku, zahvalio se županu Ivanu Anušiću i gradonačelniku grada Osijeka Ivanu Vrkiću na pomoći u organizaciji ovako velikog natjecanja te se zahvalio organizatorima EPSO 2019 na odlično obavljenom poslu.

Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem 10 m će trajati sve do 25.03.2019. i u to vrijeme svi gosti našeg grada kojih ima gotovo 1000 uživat će i u šetnjama gradom, isprobavanju lokalne kuhinje, odlascima u Kopački Rit i upoznavanju lokalnih običaja i kulture.