Pogledajte izum iz Indije koji će zauvijek promijeniti način na koji živimo

Rohidlev iz mjesta Kerala, tvorac je jedinstvenog izuma pod nazivom “Fin” i ovaj izum bi mogao biti revolucija u načinu na koji komuniciramo s tehnologijama.

Uspješno je skupio je preko 200.000$ za ovaj projekt. Više od 2.000 ljudi sudjelovalo je u donacijama da se razvije ovaj nevjerovatan izum.

Fin je odašiljač koji reagira na pokrete palca i ruke koji pretvara Vaš dlan u sučelje osjetljivo na dodir. Omogućuje korisnicima kontrolu do tri uređaja – poput pametnih telefona, auto radio i pametnih televizore koristeći samo klizanje po dlanu ili uz drugi prst i dodirivanje prstiju.

Fin ima pet unaprijed programiranih pokreta, te s tim pokretima možete kontrolirati glasnoću na televiziji, pa čak i omogućuje korisnicima pisanje teksta ili biranje broja bez dodirivanja telefona.

Tvorci Fin-a su rekli da se nadaju kako prirodna interakcija može pomoći i ljudima koji su slabovidni. Uređaj će se prodavati u pet različitih boja po 120 dolara, a očekuje se da će biti objavljen – pušten u prodaju u rujnu 2014.

O čemu je riječ pogledajte u videu!