Dobre Vijesti

Razmišlja o “znam li što hoću?”

U životu je podjednaka količina dobrih i ”loših” stvari. Dobre dođu i prođu vrlo često neprimjećene, ne ispune naše biće i time nažalost ne ispune svoju pravu svrhu. ”Loše” zato zadobiju svu našu pažnju, spremni smo o njima razglabati još danima, mjesecima, čak i cijeli život… Kako to? Mi, ljudi, puno smo spremniji baviti se lošima. Za uživanje u lijepome, za umnožavanje dobrog i tako željenog kao da nam ponestaje kreativnosti i volje. Pogledamo li oko sebe (ili u ogledalo) vidjet ćemo da se vrlo strastveno bavimo s puno previše negativnih stvari… Postavlja se onda pitanje – želimo li mi doista biti zdravi, sretni i uspješni ljudi?

Često ćemo čuti kako ljudi kažu: Dosta mi je, sada točno znam što neću.. no znamo li što hoćemo, koje su nam želje, htjenja, sklonosti… jesmo li i znamo li uopće na svoju životnu stazu postavili prave znakove, putokaze da dobro i blagostanje zakucaju na naša vrata…

Kako možemo stići nekamo ako ne znamo kuda smo krenuli, kuda idemo? Većina nas zna (do u detalje) što i kuda neće, što nam smeta… Sila kojom guramo od sebe nepoželjne ljude, osjećaje, stvari ili situacije tako je jaka da jasno osjećamo sve njene nijanse. No, umjesto da ih izbjegnemo i da nestaju, baš te neželjene činjenice jure prema nama ponovno i ponovno, kao brzi vlak… Dakle, dođemo do trenutka kada ćemo se sasvim mirno zapitati, pa što ja to radim? Sve znam što neću, sve sam lijepo posložio, i gle opet mi se sve isto događa… Mogli bismo zaključiti da nešto nevidljivo i nepoznato (to što doživljavamo kao neobjašnjivo) kao da vuče sve, baš sve što ne želimo u naš život.

Za početak treba vrlo mirno priznati da nam životni hod donosi razne vrste iskustava, i to je super! Svakim iskustvom postajemo iskustveno bogatiji, to nam je i bio cilj dolaska ovamo na lice zemlje… I kada gledamo tako – nema dobrih i loših iskustava, samo onih od kojih osjećamo sreću, mir i onih od kojih se ne osjećamo dobro. I to je to, ne petljajmo dalje. Ne gurajte od sebe niti jedno iskustvo.

Rekla bih da je došlo vrijeme da se mirno i iz čiste znatiželje isprobamo nešto novo. Kako? Pa, hajde da objasnimo cijelu priču od početka. Mnogi od vas su čitali ili pogledali priču o Tajni… Dakle radi se o vrlo precizno objašnjenoj i razrađenoj temi Privlačnosti. Poput svih prirodnih zakona i zakon Privlačnosti radi svoje. Sila privlačenja je jača i brža kada smo strastveno i snažno usmjereni na nešto. Silno želimo proći ispit ili dobiti novi posao ili naći novi stan, ulažemo sve svoje snage, kreativnost, razmišljamo o tome, osjećamo se već tamo.. i poput magneta zakon Privlačnosti, odnosno naša podsvijest, Svemir, Bog, donosi željeno u naš život. Svi znamo kako se osjećamo kada nam se ispuni želja… to je Svemir čuo naše srce i – servirao nam željeno.

U silnoj borbi i težnji da se konačno promjeni okolina, da nas šef uvažava, djeca vole, partner poštuje, zaboravljamo da se jedino možemo i smijemo zabavljati svojim stavovima i životom. Na petljanje i mijenjanje drugih jednostavno nemamo pravo. Ok? Kako vam to zvuči? I kad krenete tako pozitivno i smisleno poslagivati cigle po cesti do vama željenog cilja, neće odmah navaliti sve po narudžbi… pa, dosta je jednostavno, moramo potrošiti sve ”loše” što smo postavili na put jučer, prošlog tjedna ili prošle godine. Ja to vidim kao jednu veliku spužvu koja kroz vrijeme upija sve. Pa ako ste optimist, pokušavate misliti i činiti dobre stvari za sebe, poštujete druge ali ne zaboravljate svoje blagostanje, to će jednostavno privlačiti još više dobrog u vaš život.

Za sve one koji jednostavno ne mogu odoljeti ogovaranju, petljanju i svađama, Svemir donosi još više, baš toga… Pa, nismo li baš tome posvetili najviše pažnje. Znate ono kako se kaže: ”tko pod drugim jamu kopa”.. pa, to je to. Baš se to onda nama desi, sve što smo pomislili, rekli ili učinili drugima dođe na naplatu. I onda se mi jako uzbuđeni žalimo na svemirsku nepravdu… hm… jednostavno treba prestati… što sve? Pa čitati o lošim stvarima, gledati nasilje i (oprostite mi na ovome) uživati u novim tračevima omiljenih ”zvijezda” i zvijezdica.

Jedina zvijezda vašeg neba trebali biste biti vi – svaki trenutak ovog prolaznog putovanja iskoristiti za proljepšanje sjaja, iskoristiti zakon privlačnosti za uljapšavanje svog, ali i života drugih, cijele zajednice, cijelog svijeta. I nemojmo samo za predstojeće božićne blagdane pričati o ljubavnim stvarima, činimo to cijele godine…

Volim vas, pozitivci moji… olovke u ruke! Veselim se vašem spisku svega što hoćete…  J