Imate li problema s napuhavanjem i probavom, iscijedite svježi grejp. Ako svakoga jutra popijete čašu ovoga soka, vrlo brzo ćete osjetiti da bolovi povezani s lošom probavom nestaju. A to je tek jedan od razloga zašto treba jesti grejp.

Skida kolesterol
Osim što djeluje povoljno na probavu, ako svakoga dana pojedete jedan grejp, razina 'lošeg' LDL kolesterola smanjit će se za 15,5 posto, a triglicerida za 27 posto, pokazuje studija objavljena u Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Grejp crvene boje je posebno zdrav jer ima još veću količinu antioksidansa. Ipak, imajte na umu da povećava djelovanje nekih lijekova, pa se ako ih pijete konzultirajte s liječnikom.

Ubrzava metabolizam
Jedete li grejp lakše ćete smršavjeti. Ljudi koji pojedu pola grejpa prije svakog obroka, bez da uvedu bilo kakve druge promjene u prehranu, izgubit će u prosjeku oko 1,5 kg tijekom 12 tjedana, pokazala je studija provedena u Nutrition and Metabolic Research Center u klinici Scripps u Kaliforniji.

'Sastojci ovog voća pomažu u sagorijevanju masnoća i stabiliziranju šećera u krvi te razine inzulina', kaže dr. Christine Gerbstadt, autorica knjige Doctor's Detox Diet. Dakle prirodno suzbija apetit.

Čuva elastičnost kože
Grejp čuva elastičnost kože. Bogat je vitaminom C, a ovaj vitamin je neophodan za proizvodnju zdravog kolagena, proteina koji održava mladenački izgled kože. Mnogi dermatolozi stoga preporučuju da svakoga dana pojedete jedan grejp.
(DobreVijesti.info/Net.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy