Agena Marin iz Biograda prva je hrvatska tvrtka koja proizvodi polupodmornice, atrakciju dugu samo 10 metara koja može primiti 14 putnika, a plovi brzinom od 6,5 čvorova. Osim što mnoge turističke lokacije na Jadranu njome žele obogatiti svoju ponudu, za ovaj su hrvatski proizvod zainteresirani i Sejšeli, Karibi i Novi Zeland.

Ove godine, prema riječima direktora Mladena Peharde, vozit će na 16 lokacija na Jadranu.

Započeli prije dvije godine, a sada za njih zainteresirani Sejšeli, Karibi i Novi Zeland
Prva je polupodmornica prije nešto više od godinu dana isporučena na otok Krk, gdje je odmah postala velika atrakcija. Golem je to uspjeh za projekt koji je počeo prije samo dvije godine.

''Polupodmornice su sve popularnije u svijetu jer su jeftinije od pravih podmornica, a i lakše ih je održavati. Također, mnogo ih je lakše registrirati i zbog toga se sve više renomiranih svjetskih ljetovališta odlučuje svoju ponudu obogatiti polupodmornicama, a ne pravim podmornicama'', rekao je Peharda za Liderpress.hr.

Ove godine strani, a i domaći turisti moći će uživati u hrvatskom podmorju od Krka pa do Dubrovnika.

Osim što je turistička atrakcija, polupodmornica je i ekološki proizvod
Polupodmornica je ekološki proizvod, ima integrirani generator na zamašnjaku koji omogućuje prebacivanje na hibridni, odnosno električni pogon za korištenje plovilom u nacionalnim parkovima i drugim zaštićenim područjima.

''Polupodmornica je duga 10 metara, široka 2,5, a u putničkom prostoru ima 14 sjedećih mjesta. Od toga su prednja dva rezervirana samo za djecu kao njihov kutak za igru i uživanje. U tom je dijelu plovila postavljen i periskop kako bi putnici mogli doživjeti ugođaj gledanja morske pučine kao da su u pravoj podmornici", dodao je Peharda.

Osim u Hrvatskoj, za ove polupodmornice su zainteresirane i tvrtke sa Sejšela, Kariba i iz Novog Zelanda.
(DobreVijesti.info/Net.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy