Udruga Pokretom do zdravlja pokrenula je novi edukacijski program pod nazivom 'Sam svoj majstor' – skraćeno SAM. SAM kroz edukaciju i praksu osobu uči što je uzrok boli u sustavu za pokretanje tijela i koje vježbe treba primijeniti za uklanjanje boli i njenih simptoma. Provodi se individualno uz vođenje fizioterapeuta.

Program obuhvaća osnove Egoscue metode vježbanja, analizu posture i sustava za pokretanje i izradu osobnog programa za vježbanje. Takođe polaznik SAM-a postaje član udruge i time ima mogućnost posudbe strućne literature i pomagala za vježbanje. SAM je namjenjen osobama koje imaju bol u leđima, ramenima, kukovima, koljenima i drugim dijelovima tijela, te svim osobama bez obzira na spol i dobnu starost, a koje žele postati odgovorniji za funkcioniranje svoga tijela te žele prihvatiti vježbanje kao oblik samopomoći.

„Želimo objasniti ljudima zašto ih uopće nešto boli, te ih naučiti kako da si pomognu. Vježbati može svatko, a život bez boli je naše prirodno pravo.“ – Vjeceslav Svoboda, egoscue terapeut
Za korištenje programa možete se predbilježiti na web stranici www.pokretom.org ili putem telefona 031 322 884 i 099 838 4080.
Ivon Fury, predsjednica udruge  

O udruzi

Pokretom do zdravlja je udruga građana osnovana da bi ljudima pomogla da prevladaju bol, spoznaju pravi uzrok boli, prihvate odgovornost i pomoću jednostavnih alata - vježbanja vrate se u puni život bez boli i limitacija. Naš rad se temelji na promoviranju i educiranju građana o Egoscue metodi. Egoscue metoda je najuspješniji nemedicinski naćin rješavanja mišićno-koštane boli. Metoda se sastoji od niza jednostavnih vježbi, pokreta i laganog istezanja sa kojim se popravlja tjelesno držanje i time direktno utjeće na simptome boli. Sjedište udruge nalazi se na adresi D. Neumana 2, Osijek, a može nas se kontaktirati i na broj telefona 031 322 884 i 099 838 4080. Više informacija možete saznati i putem naše web stranice www.pokretom.org

 


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy