Iako o njima trenutno ne moramo brinuti, činjenica je da komarci znaju biti prilično dosadni i neugodni, osobito ukoliko sa sobom nemate sprej protiv tih napasti. Pa tko onda ne bi volio imati majicu koja ih odbija?

Specijalne majice nazvane 6 Legged Tees tretirane su posebnim postupkom koji omogućuje da u njihovim vlaknima postoje kemijske čestice koje odbijaju insekte. Dakle, umjesto sprejeva i sličnih gnjavaža koje je potrebno nanijeti na kožu kako bi se napasti držale podalje od nas, moglo bi biti dovoljno jednostavno navući jednu ovakvu majicu. Tretman bi trajao do 70 pranja, tako da bi se majice mogle jako dobro iskoristiti, kako za djecu tako i za odrasle.

Jedina poteškoća zasad je što inovatori još uvijek traže dodatna sredstva kako bi ovo proveli u stvarnost, odnosno ukoliko interes za kupovinu ne bude dovoljan, projekt će teško zaživjeti. Nadajmo se da će uspjeti jer je ideja stvarno odlična i bila bi prava šteta da ovako nešto jednom ne bude dostupno svim mrziteljima dosadnih komaraca i buba.

Sigurni smo da će ovo stanovnicima Slavonije biti zanimljivo ;)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy