Predstavljamo vam kratki film po imenu „Zeleni čaj“, to je prvi film snimljen prema nečijem Facebook statusu, posvećen je svim samcima, a snimli su ga Osječani. 

Ovaj video dokaz je kako najpopularnija društvena mreža na svijetu Facebook može i inspirirati ljude. Ondje se svakodnevno objavljuju milijuni (pa čak i milijarde) fotografija, poveznica, raznih statusa, od kojih poneki mogu biti vrlo zanimljivi i inspirativni.

Upravo jedan takav Facebook status mlade Osječanke Biljane Nelović inspirirao je osječkog snimatelja i video kreativca Igora Samboleca u snimanju kratkog filma. 

- Biljana, odnosno Biba, kako ju većina zove, i koje je vrlo kreativna djevojka, naročito nadarena za pisanje, često na svom Facebook profilu objavljuje razne statuse, svojevrsne komentare događaja. Prije nekoliko mjeseci jedan takav status posebo mi je „zapao za oko“, odmah sam ga kopirao i spremio,  misleći kako bi od toga moglo nastati nešto zanimljivo. – kaže redatelj videa Igor Sambolec. – I tako je i bilo, prema tom statusu nastao je scenarij, a potom i ovaj video. – kaže Igor. 

Taj Facebook status zapravo je sarkastično-ironični odgovor na pitanje Biljanine bake: "Biljo hoću li ja doživjeti da budem u tvojim svatovima?". Na što ona potom na Facebooku odgovara baki kako je bila previše zauzeta spravljanjem zelenog čaja, a izračunala je kako na tu svakodnevnu radnju potroši pet dana u godini, i da se za to vrijeme već mogla udati. - Kada djevojka prijeđe "određeni dobni prag" postavljaju se pitanja - kad ćeš se udati, da li si se udala, imaš li  dečka i slično, što mene osobno ponekad frustrira. Zbog toga je i nastao taj Facebook status, kao ironični odgovor svima koji me to pitaju. - kaže kroz smijeh Biljana. 

- Upravo zbog toga što je Biba bila previše zauzeta pravljenjem čaja, umjesto potragom za partnerom ovaj video posvećujem svim samcima. – dodao je Igor. 

U naslovnoj ulozi, odnosno u ulozi Bibe, pojavljuje se mlada osječka glumica Ivona Kundert, studentica završne godine Umjetničke akademije u Osijeku, studija Glume i lutkarstva, koja je svoju ulogu odradila vrhunski. Suze u pojedinim kadrovima su uistinu njezine. Ivonu poznajemo po ulozi u još jednom osječkom filmu Bespla

Biba se do sada još nije udala, a dali će joj u tome pomoći ovaj video tek predstoji vidjeti. 

Kamera i režija: Igor Sambolec / uloga: Ivona Kundert / scenarij: Biljana Nelović
(DobreVijesti.info/Osijek-Online.com)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy