1) Loptica koja 'levitira'
Za prvi trik trebat će vam fen, ping-pong loptica i obruč. Pitajte društvo znaju li kako provući lopticu kroz obruč, a da ju ničim ne dodirnu. Uključite fen, okrenite ga da puše prema stropu i postavite lopticu na struju zraka. Ona će vrlo postojano lebdjeti u jednoj točki, tako da ćete je bez problema moći provlačiti kroz obruč, a da je ne taknete.

2) Izbijanje karte

U drugom triku uzmite igraču kartu i postavite je na vrh kažiprsta lijeve ruke. Potom u njezino središte, iznad vrška prsta, položite kovanicu. Pitajte prijatelje kako izvući kartu, a da novčić ostane na vrhu prsta. Vrhom kažiprsta desne ruke udarite karti 'čvrgu' tako da odleti. Novčić će ostati na željenom mjestu.

3) Mistični magnetizam

U sljedećem zadatku uzmite dvije olovke s gumicama na kraju i pritisnite ih jednu prema drugoj. Pritišćite tako 15-ak sekundi. Nakon toga razdvojite olovke. Činit će vam se da među njima postoji snažna privlačna magnetska sila.

4) Bušenje vrećica

Za četvrti će vam trebati nekoliko naoštrenih olovaka i vrećica za zamrzavanje ili sendviče. Napunite vrećicu vodom i zatvorite je na vrhu. Potom probijte olovke kroz vrećicu. Začudo, voda neće procuriti.

5) Slomi šibicu ako možeš

Zatražite od prijatelja da ispruže ruku. Postavite šibicu na njihov srednjak tako da kažiprst i prstenjak polože s gornje strane šibice. Recite im neka pokušaju slomiti šibicu pritiskom bilo kojeg od ta tri prsta. Dok god ruku drže ispruženom, neće uspjeti.

6) Disco show

Za šesti eksperiment pripremite malo mlijeka, boju za hranu, tanjur, vateni štapić i tekući sapun. Ulijte mlijeko u tanjur pa dodajte malo boje za hranu. Konačno površinu dodirnite vatenim štapićem umočenim u tekući sapun i uživajte u spektakularnom vizualnom doživljaju.

7) Tajna moć slamke

Uzmite slamku za koktele i krumpir. Uhvatite slamku u šaku tako da jedan njezin kraj poduprete palcem. Potom je snažno zabijte u krumpir. Začudo, probit će cijeli krumpir.

8) Rupa u ruci

Za sljedeći trik treba vam cijev od papira. Stavite je na desno oko i gledajte kroz nju. Potom postavite lijevu ruku pored cijevi ispred lijevog oka. Činit će vam se da imate rupu u ruci.

9) Jaje u boci

Za deveti vam treba tvrdo kuhano jaje, boca i nekoliko svjećica. Pitajte prijatelje mogu li ubaciti jaje u bocu, a da ga ne guraju u nju. Zabijte svjećice u jaje i zapalite ih. Potom postavite bocu tako da svjećice uđu kroz grlo. Boca će usisati jaje.

10) Snažan kao Herkul

Postavite tri stolice kao na filmu i jastuk među njih. Legnite na dvije stolice. Recite prijatelju da stane na vas – jednom nogom na vaše noge, a drugom na trbuh. Ako ste zdravi i u dobroj kondiciji, bez ikakvih problema ćete nositi težinu prijatelja. U protivnom nemojte ni pokušavati! Demonstraciju trikova koju je pripremio Richard Wiseman pogledajte na videu dolje.

Ako želite zabaviti prijatelje na nekom od tuluma kojih u narednom razdoblju neće nedostajati, znanost vam može pomoći da to učinite lako i jednostavno uz uobičajene predmete i uređaje koji se mogu naći u gotovo svakom kućanstvu.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (1)add comment

Hehe kaze:

...
Baš fora!!
 
23 Prosinac, 2011
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy