Biološki smo programirani da osjetilom njuha otkrijemo jesmo li 'zagrijani' jedno za drugo. Koji miris vas 'pali'? Žene se zaista koriste svim sredstvima kako bi pronašle onoga pravoga. Prema jednom istraživanju iz 2008, otkriveno je da žene prema mirisu znoja mogu zaključiti je li muškarac seksualno zainteresiran ili nije. Što se muškaraca tiče, njima je privlačniji miris žena koje su, da se tako izrazimo, u plodnom dijelu ciklusa.

Znanstvenici objašnjavaju da je vrlo teško blokirati žensku svijest o tjelesnom mirisu. No čini se da je to s muškarcima mnogo lakše. To je očito glavni razlog zašto su žene znatno osjetljivije na miris znoja nego muškarci.

Znanstvenici smatraju da je ženski njuh 'ugođen' tako da po mirisu muškarca, konkretno njegova znoja, otkriva biološki kompatibilnog 'mužjaka'. Zanimljivo, kad su znanstvenici pomiješali miris znoja s parfemom, muškarcima je on ostao skriven, a  žene su ga i dalje mogle 'nanjušiti'. U studiji su korištena 32 parfema za maskiranje znoja. Čak 19 parfemskih kombinacija uspjele su zavarati muškarce, a žene su prihvatljivima smatrali samo dvije.

Nažalost, kako se u studiji ne navode imena parfema koji su uspješno prevarili žene, na vama je da ga otkrijete. Je li to kombinacija mirisa zelene jabuke i ružmarina kakva krasi toaletnu vodu Bruno Banani Made for Men ili je to prozračni miris mora kakav već godinama buteljira talijanski draguljar Bulgari u formi toaletnih voda Aqua i Aqua Marine, koje su se ove sezone pojavile i u varijantama Toniq?

Možda je to upečatljiv drvenasto-začinski koktel s esencijama organskog cedra i vetivera u toaletnoj vodici francuskog brenda prirode kozmetike Melvita ili Ferréova muškog mirisa orijentalnog 'prizvuka' i sugestivnog naziva In the Mood for Love?
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (1)add comment

marko kaze:

...
znači danas poslje teretane nema tuširanja nego barit ženske smilies/wink.gif
 
23 Kolovoz, 2011
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy