U 19. stoljeću Britanci su u Indiji otkrili postojanje jogija koji su navodno imali više stotina godina. Ti stari ljudi - jogiji poznavali su jednu od najčuvanijih tajni svih vremena "solarnu jogu" odnosno tehniku s pomoću koje se direktnim upijanjem energije sunca može pomladiti fizičko tijelo. Najpoznatiji solarni jogiji 19. i 20. stoljeća su Swami Visudananda, Prahlad Djani, Sun-jogi Umasankara i Hira Ratan Manek, koji dalje prenosi to prastaro znanje suvremenom svijetu.

Maneka su čak dvije godine testirali u NASA-i te zaključili kako se radi o fenomenu, stoga su obučili i astronaute kako bi potaknuli paranormalne sposobnosti.

Tvrde kako primjenom i svakodnevnim vježbanjem solarne joge, počinju nestajati sva fizička i psihička oboljenja već nakon tri mjeseca, odnosno kada ćete moći gledati u sunce više od 30 minuta.

Energija sunca i njen dugin spektar boja odgovaraju boji organa u ljudskoj bioplazmi- auri, stoga ono liječi, a i iscjeljivanje bojom je poznata holistička metoda koja se primjenjuje u SAD-u, Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Indiji i drugdje.

Pravo vrijeme za početak
Solarna joga idealna je za ove ljetne dane, pogotovo ako ste u prirodi i slobodni u rano jutarnjim i večernjim satima. Tu tehniku nije teško savladati i ne zahtjeva nikakve fizičke napore.

Njena tajna je da se od sunca preko očiju može upijati sva potrebna energija te nakon dugogodišnjeg treniranja organizmu čak nije potrebna ni hrana.

Naime, hemoglobin igra istu ulogu u našoj krvi kao klorofil u biljkama, a putem očiju gdje se krv direktno izlaže sunčevoj svjetlosti, organizam se puni solarnom energijom koja ga hrani i iscjeljuje.

Paziti na oči
Doduše, nepripremljene oči bi izlaganjem suncu mogle biti trajno oštećene, ali se zato postepeno i mjesecima prilagođavaju sve jačoj svjetlosti. Na kraju se bez štetnih posljedica može gledati direktno u sunce 44 minuta, koliko je potrebno da sva krv prođe kroz oči kako bi se napunila energijom.

Ipak, gledanje u sunce (Sungazing) kreće 10 sekundnim gledanjem u sunce samo prvi sat nakon izlaska sunca i posljednji sat prije zalaska. U to doba su vaše oči sigurne od jake sunčeve svjetlosti.

Pored izuzetne koristi od UV zraka koje su neophodne organizmu za rad hipofize i imunitet, gledanje u sunce također ima dodatne prednosti dobivanja vitamina A i D tijekom jednosatnog sigurnog perioda.

Svaki dan 10 sekundi više
Za početak, ako vam je teško otvoriti oči, možete i žmiriti okrenuti licem prema suncu. I obrnuto svim naputcima da se mažete kremom za sunčanje, samo u ovo doba to nije poželjno.

Dakle, prvi dan gledate samo 10 sekundi, drugi dan 20 sekundi i tako svaki dan dodajete 10 sekundi. Važno je da stojite ispravljenih leđa na goloj zemlji, kamenu ili toplom betonu i to golih stopala.

Očima možete treptati i gledati oko sunca, kružeći pogledom, ili šetajući lijevo-desno, gore-dole, važno je da svjetlost ulazi u oči. Samo kada je sunce (na zalasku) dovoljno slabo možemo direktno gledati u njega.

Budite svjesni dobrobiti
Individualna je stvar koliko će vremena biti potrebno za to privikavanje, zbog stanja zdravlja, imuniteta i slično. Nemojte nositi kontaktne leće ili naočale dok gledate u sunce te nastojte gledati s istog mjesta i u isto vrijeme.

Naravno, važno je i da vjerujete kako sunčevi zraci ili svjetlost koja vam ulazi u oči imaju ogromnu korist i da vam neće nanijeti štetu. Osim toga, da bismo energiju sunca primili potrebna je svijest i o energiji i o njenom primanju.
(DobreVijesti.info/Ordinacija.hr)

 


Komentari (2)add comment

Tomislav kaze:

...
bolje ne, jer riskiraš oštećenje očiju, gledaj rano ujutro i navečer... uglavnom budi oprezan
 
29 Rujan, 2011
Glasovi: +0

K kaze:

...
Ja mogu bez treninga gledati direktno u sunce i u podne, bez treptaja i žmirkanja i suzenja očiju? Znači da smijem gledati i duže ... ili i za mene znači 10 sec?
 
17 Kolovoz, 2011
Glasovi: -2

Napišite komentar

busy