Aerofobija, odnosno strah od letenja, pogađa čak 64 posto žena i 34 posto muškaraca, odnosno četvero od deset ljudi, često je i razlog odustajanja od putovanja, no dobra je vijest da se većina te fobije može osloboditi.

Nakon desetak godina, po uzoru na svjetske konačno je i u Hrvatskoj, na zagrebačkom aerodromu, održan tečaj koji bi trebao pomoći onima koji se brzo i ekspresno žele riješiti svog straha. Svaki osmi putnik u svijetu pokazuje simptome straha od letenja, a jedan od glavnih problema su strah od visine, manjka kontrole ili manjka informacija, kako kao putnik nemate pojma što se događa u kokpitu.

Odgovori na sva pitanja polaznicima ovog tečaja nude se prvo na cjelodnevnim predavanjima, a potom ih se kroz 20-minutni let vodi kroz cijeli proces letenja korak po korak. Osim toga, instruktori im otkrivaju i male tajne opuštanja, kao primjerice kontrolirano disanje koje znatno smanjuje anksioznost do tapkanja koje također smanjuje strah.

Svjetska iskustva govore da se 98 posto ljudi oslobodi straha kada se konačno s njim i suoče, a jednodnevni tečaj, jedini ovakve vrste u Hrvatskoj, koštat će vas 2200 kuna, što je neznatna cijena ako uzmete u obzir da nakon njega možete živjeti bez straha od letenja.

Sljedeći tečaj održat će se 6.listopada ove godine, pa se svakako na vrijeme predbilježite na internetskoj stranici strahodletenja.com.
(DobreVijesti.info/Net.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy