Lijepa naša osvaja svijet! Najnovija vijest je da su se Plitvička jezera našla na popisu najljepših mjesta na svijetu. Tu su još i Taj Mahal, Grand Canyon, Versailles, Machu Picchu... Na stranici travel.yahoo.com objavljen je popis najljepših mjesta na svijetu. A među navedenim ljepotama našle su se i Plitvice.

Iako autorica teksta Jada A. Graves navodi da nije riječ samo o mjestima, ima građevina, znanstvenih fenomena, prirodnih čuda... svima je zajednička jedna stvar – zbog ljepote ih se isplati vidjeti uživo, bar jednom u životu.

Plitvička jezera s razlogom su se našla na ovom popisu i svi oni koji su jednom u životu posjetili ovaj nacionalni park će se složiti s tim.

Taj Mahal, arhitektonski spomenik u Agri, koji je izgradio šah Džahan kao spomen na svoju rano preminulu ženu Mumtaz Mahal, također je dobio svoje mjestu među najljepšim mjestima na svijetu.

Na popisu se našao Veliki koraljni greben (Great Barrier Reef), najveća živa cjelina na svijetu (oko 344.400 km2). Nalazi se u Koraljnom moru i proteže se 2.030 km duž ruba kontinentalnoga šelfa sjeveroistočne Australije (pokrajina Queensland).

Evo cijelog popisa:
Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatska
Taj Mahal, Indija
Veliki koraljni greben, Australija
Borobudur, Indonezija
Nacionalni park Grand Canyon, SAD
Versailles, Francuska
Machu Picchu, Peru
Hram Ramsesa II., Egipat
Kineski zid
Polarna svjetlost Aurora borealis
(DobreVijesti.info/Net.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy