Ne želimo vam nametnuti još obveza, ali s godinama jednostavno postaje nužno da žene znaju neke vještine. One su must-have suvremenog društva, no nisu nimalo teške, a olakšat će vam i uljepšati život. Dakle, kako biste bile potpuno opremljene za izazove suvremenog društva, kako biste bile samostalne, ispunjene i sretne, evo što sve trebate znati.

Znati se dobro našminkati
E tu je vrijeme da apsolvirate da je manje - više. Zaboravite na naglašene oči i usta istovremeno. Zaboravite na slojeve i slojeve teškog pudera. Stavite lagani puder koji ćete izjednačiti puderom u prahu. Sve u minimalnim količinama. Potez maskare i malo sjajila, rumenilo na obraze i šminkanje je gotovo. Dobili ste svježi izgled i prozračni make-up.

Organizirati dobru zabavu
Pripreme počnite na vrijeme kako ne biste nešto zaboravili. Nemojte puno komplicirati. Glazba i atmosfera su najvažniji. Još ako sve začinite slasnim grickalicama, odlična zabava je garantirana. Svakako pazite na izbor ljudi koje pozivate jer je iznimno važno da se svi slažu i da stvore dobru atmosferu. Ne miksajte ljude čiji se svjetonazori ne poklapaju, moglo bi biti zategnuto. To napravite ako želite debatu.

Znati reći ne 
Nije vaš zadatak da svakome ugodite. Budite odlučni i naučite reći ne. Kad jednom kažete ne, nemojte popuštati. Ni u ludilu.

Obući se svjetski s malo para
Stil se ne može kupiti s novcem. No prepoznatljiv stil možete izraditi zanimljivim dodacima poput efektnih ogrlica, šalova, cipela. Običnoj maloj crnoj haljini koju imate u ormaru dodajte neki od tih efektnih dodataka i, naravno, cijelu kombinaciju začinite ludim cipelama.

Imati spasonosnu modnu kombinaciju
U zadnji tren trebate na važan sastanak ili parti. Umjesto da pred ormarom panično vrištite da nemate što obući, posegnite za kombinacijom za koju znate da uvijek prolazi. Za takve situacije jednostavno uvijek morate imati nešto u rezervi. Bile to traperice i bijela košulja ili haljina s velikim šalom. To je vaša spasonosna it kombinacija za situacije kad gori pod nogama.

Reći bezazlenu laž
OK, znamo da nije lijepo lagati, ali kad već morate zakamuflirati istinu, bar to radite sa stilom. Budite opušteni, gledajte sugovornika u oči i ne dajte se smesti. Savjetujemo samo da koristite što manje detalja jer ćete ih i vi možda s vremenom zaboraviti, pa će vas uhvatiti u laži.

Kupiti odgovarajući grudnjak
Jeste li znali da čak 70 posto žena nosi pogrešan oblik grudnjaka? Kako vi ne biste upali u ovu zapanjujuću statistiku, vrijeme je da naučite odabrati grudnjak. Ukoliko su vam grudi razmaknute i manje, pazite da vam grudnjak ima širi razmak između košarica. Upravo taj dio uvijek mora stajati čvrsto uz tijelo. Vrh košarice i naramenice također ne smiju biti odvojeni i stršiti.

Znati promijeniti gumu na automobilu
Za ovaj zahvat koji vam se možda čini nemoguća misija trebaju vam ključ, dizalica i rezervna guma. Ključem odvijte vijke na kotaču prije nego što ga podignete na dizalicu. Kad skinete vijke odvrnite kotač, stavite novi, dobro stegnite vijke. Spustite kotač i spremni ste za nastavka putovanja. Kako biste bili sigurni da ćete, ukoliko vas snađe ovakva situacija, biti spremni, mijenjanje gume uvježbajte na parkingu ispred zgrade.

Pričati, a u isto vrijeme prisluškivati
Ovo većini žena koje su izvrsne u multitaskingu vjerojatno nije problem. Budite udubljeni u razgovor i održavajte kontakt očima. Svako malo klimnite glavom kao da slušate i obavezno u razgovor ubacite koji da, da ili svakako. Istovremeno, naravno, prisluškujte već koga želite.

Pobjesniti bez suza
Suze odaju vašu slabost. Ako želite da vas protivnik ozbiljno shvati, pokažite mu svu silinu bijesa i hrabro suzdržite navalu suza bar dok vas sugovornik s kojim se svađate gleda. Neka vas vodi ljutnja, pa ćete teže popustiti tuzi i rasplakati se. U svađi budite odrješiti, jasni i nikada nemojte psovati.

Napiti se s mjerom
Želite se opustiti, nazdraviti čašom crnog vina, ali ne želite izgubiti kontrolu, bljuvati, plakati. Prije nego posegnete za alkoholom, svakako se dobro najedite. Pri ruci uvijek morate imati čašu vode kojom ćete spriječiti dehidraciju. Kad osjetite da vas već polako ljulja i da vas lovi dobro raspoloženje, napravite pauzu, odložite alkohol i uživajte.

Kako uspješno i dostojanstveno prekinuti vezu
Izaberite vrijeme kad ste oboje slobodni. Dođite u njegov stan, tako da možete bez problema otići kad poželite, umjesto da njega morate tjerati iz svog. Ne odustajte od nauma, budite jasni i nemojte posezati za starim svađama.

Kako sve potrebne stvari staviti u torbu
Iako vaša torba samo vama ima smisla, bezbroj stvari koje nosite lakše ćete organizirati ako im odredite mjesto po pretincima. Uvijek stavljate određene stvari na isto mjesto, pa ćete izbjeći mahnito traženje ključeva ili mobitela koji ne prestaje zvoniti. Bar jednom u dva tjedna pobacajte nepotrebne stvari iz torbe.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (1)add comment

Mama ZG kaze:

...
Istina, istina smilies/smiley.gif
 
05 Svibanj, 2011
Glasovi: +1

Napišite komentar

busy