Godišnji odmor za mnoge predstavlja opuštanje i mir. Pogotovo ako je svakodnevni život ispunjen stresom i brojnim obvezama. Zbog povećane potražnje za onim mjestima koja uistinu gostima pružaju mir i odmor, izdana je knjiga „101 putovanja za dušu = opuštanje i uživanje u cijelom svijetu“, koja se nažalost ne može nabaviti kod nas, ali zato vam predstavljamo smirene oaze svijeta. Bez stresa, garantirano.

U top deset mjesta koja pružaju odmor od svakodnevnih obveza je Baltrum u Njemačkoj, mali otok u Sjevernom moru koji je dug svega pet kilometara. Na otoku su zabranjeni automobili, a u ponudi hotela nalaze se tečajevi joge, masaže i naravno wellness.

Selo Irschen u Austriji poznato je po svojem začinskom bilju, a broji čak 400 vrsta. Povratak netaknutoj prirodi u Alpama prava je oaza mira i tišine.

Na popisu se našao La Claustra, švicarski hotel s četiri zvjezdice, koji je smješten u Airolu. Hotel se zapravo nalazi u podzemnim stijenama i veoma je neobičan. Gosti prolaze kroz prolaz dug 200 m kako bi stigli do prostorija koje zapravo potječu iz Drugog svjetskog rata.

La Salina, talijanski otok na sjeveroistoku Venecijanske lagune, zasluženo je dobio svoje mjesto. Gusta šuma, predivne male uvale, netaknuta priroda – ljetni odmor bez buke i velikog broja gostiju.

Nizozemski otok Texel i tokom ljetnih mjeseci pruža utočište. Široke plaže i dine dobrodošla su alternativa njegovim šumama. A najbolje ćete ga istražiti, kao i ostatak Nizozemske – biciklom.

Kad pomislimo na ljeto, uvijek vidimo more i plaže. No, regija Centro u Portugalu pruža itekako zanimljiv odmor. Tradicionalna portugalska sela nude u svojoj ponudi bijeg od strke ljetnog odmora, a njegovi stanovnici gostima pružaju i mogućnost ovladavanja tradicionalnih zanata.

Outer Hebrides u Škotskoj pravo je mjesto ako želite provesti godišnji odmor odsječeni od drugih ljudi. Pomalo gruba ljepota prirode uistinu je fascinirana. Njihova turistička zajednica i sama kaže da se uz njihovu obalu jednostavno zaborave brojati dani.

Unatoč tomu što je La Graciosa zapravo dio Kanarskih otoka, ovaj otok ne nudi masovni turizam i njegovu tipičnu ponudu. Ovdje se nalaze tek nekoliko smještajnih kapaciteta kako bi se održao turizam „za dušu“.

Danski otok Funen poznat je po svojim plažama, ali i dvorcima koji ovo mjesto pretvaraju u pravu bajku. On nudi bijeg od današnjeg modernog vremena i vraća vas u neka davna vremena.

U najmanje naseljenom području Francuske, Limousinu, turistima se ne nudi velika ponuda, ali upravo u tome leži njegova netaknuta čar. Opuštene šetnje kroz mala tradicionalna sela, koja skrivaju povijesne građevine pravi su doživljaj.
(DobreVijesti.info/Budi.in)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy