Istra se našla na popisu najboljih ljetnih destinacija za 2011. godinu National Geographic Travelera, što je još jedno vrijedno priznanje hrvatskoj obali. U poznatom časopisu napominju da Istra možda nije toliko poznata Amerikancima kao, primjerice, Dalmacija, ali podsjećaju da je upravo Istra bila popularno ljetno odredište još od vremena Austro-Ugarske Monarhije.

National Geographic Traveler hvali čisto more te 40 istarskih plaža s plavom zastavom. Naglasak je stavljen na Medulinsku rivijeru i njezinih 78 kilometara obale, a spominje se i Pula kao glavni grad regije: 'Svakako posjetite Pulu u kojoj se nalazi Arena. Taj nevjerojatno dobro očuvani rimski amfiteatar ugošćuje mnogobrojne ljetne koncerte i događaje, uključujući 58. Pula film festival.'

U članku National Geographic Travelera spominje se i rt Kamenjak koji je, kako pišu, prirodni rezervat na rubu svijeta, a potencijalne kupače upozoravaju na oprez zbog jakih morskih struja. Uz članak je objavljena fotografija umaške plaže iako je naglasak stavljen na jug Istre. Sve u svemu, to je sjajna reklama za istarski turizam.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy