Početak prosinca u Opatiju već tradicionalno donosi Festival čokolade (03-05.12.2010.), jednu od najomiljenijih opatijskih manifestcija. Svi oni koji su u te dane pohodili Opatiju, znaju da je grad u duhu ove omiljene slastice, koja se priprema i konzumira na različite načine, a podjednako je obožavaju sve generacije. Ove će godine program biti bogatiji nego ikad do sada, a Grad Opatija i TZ Grada Opatija, kao organizatori, najavljuju puno noviteta i ekskluzivnih ponuda. Kako je to već uobičajeno, u ovu su se manifestaciju uključili opatijski hotelijeri, koji će prirediti ,ali ugostiti brojne programe.

Tako u manifestaciji već tradicionalno sudjeluju hoteli Adriatic, Mozart, Imperial, Milenij, 4 opatijska cvijeta i Bristol, restaurant Le Mandrać, a posebna novost je i Čokoladna šetnica Slatina gdje će po prvi put svoje čokoladno umijeće opatijskim gostima predstaviti Favory catering i tvrtka Mille Artis iz Labina.

Svaki od navedenih sudionika za svoje je goste priredio razne programe, pa ćemo tako posvjedočiti posebnim čokoladnim slasticama i wellness tretmanima na bati čokolade koje, po promotivnim cijenama, priprema Grand hotel Adriatic.  Hotel Mozart je, također po promotivnim cijenama, pripremio svoje već znane  delicije poput Mozart kuglica, kao i i wellness tretmane, dok će restaurant Le Mandrać u Volosko zasigurno privući brojnu publiku posebnim čokoladnim menuom, ali i školom spravljanja čokoladnih slastica. Kavane Wagner u hotelu Milenij i Grand u hotelu 4 opatijska cvijeta, svojim gostima nude prigodnu prodaju znanih vrhunskih pralina iz vlastite proizvodnje, oduševljavajućim kolačima, čokoladnim fontanama, kao i posebnim wellness tretmanima te posebnim vikend paketima za svoje goste.

Hotel Bristol će, u svojoj kavani Palme, svojim gostima priuštiti nezaboravne trenutke uz čokoladne koktele, slastice, fontane, razna iznenađenja za djecu, ali i barmen show-om, jazz glazbom, tango show programom, likovnom radionicom i promocijom knjige poznate kulinarske zvijezde Ane Ugarković. I ovaj je hotel svojim gostima osigurao poseban vikend paket s brojnim pogodnostima. Posebnu ponudu za čokoladni vikend pripremili su i u Liburnija Riviera Hotelima, a ona se odnosi na čokoladne vikend pakete u hotelima Ambasador i Admiral.

Kavana hotela Imperial će, kao i svake godine, biti mjesto gdje će se odvijati brojni programi. Posebno valja napomenuti da će tvrtka ''Vilma'' iz Raba u kavani Imperiala postaviti pravu atrakciju – pravu proizvodnu liniju za proizvodnju pralina sa pravim čokoladnim slapom, što će zasigrno biti velika atrakcija ne samo za najmlađu publiku. Kad smo već kod najmlađih, spomenimo brojne programe namjenjene upravo njima: Kraševu igraonicu, predstave, dječji disco...Kavana hotela Imperial će prirediti i ''Carsku tortu'' dugačku punih 12 metara, koja će se svečano rezati u subotu, točno u 12 sati. Malo nakon toga, ova će manifestacija dobiti još jednu dimenziju, onu humanitarnu. Na terasi kavane Imperial će se održati aukcija torti sudionika festivala, a sav prihod aukcije je namjenjen kupnji školskog pribora za četiri djevojčice s liburnijskog područja, sve u sklopu akcije ''Za dječje siromaštvo'' koju provodi Crveni križ.

Opatijska će šetnica, za ovu prigodu, dobiti novu dimenziju – onu čokoladnu. Na njoj će se, i to na području Slatine, čokoljupcima premijerno predstaviti Favory catering i Mille Artis. Favory catering, kao jedna od najpoznatijih tvrtki u svom području djelovanja, opatijskim će posjetiteljima predstaviti veliku čokoladnu fontanu, fantastične slastice i druga brojna iznenađenja, a sve to po promotivnim cijenama, dok tvrtka Mille Artis u Opatiju donosi brand Lucifer, čiji su zastupnik za našu zemlju. Kad govorimo o Luciferu, govorimo o europski poznatom brandu koji iz odabranih vrsta kakaovca priprema vrhunske čokoladne proizvode neodoljivih pakiranja te nevjerojatnih spojeva okusa i oblika. Naravno, sve to po promotivnim cijenama, namjenjenim samo Festivalu čokolade u Opatiji.

Organizatori su priredili i glazbenu poslasticu, vrhunski Choco Quartet koji će pohoditi sva mjesta koja sudjeluju u manifestaciji te tako dati još jednu novu dimenziju cijelom događanju. Stoga, vjerujemo da će Opatija posvjedočiti još jednom čokoladnom vikendu za pamćenje. Na kraju krajeva, prosinac je mjesec uživanja, blagdana i i blagovanja. Zato ne treba brinuti za kalorije, već treba uživati u čarima koje život pruža. Festival čokolade zasigurno je jedna od tih draži...
(Dobre.Vijesti.info)

 

 

 

 


Komentari (3)add comment

Panda kaze:

...
Daleko ste nam,pošaljite nam jedno malo parčence.
Čestitamo za ideju i želimo uspeh da festival prodje slatko,a posetioci da budu čokoladni.
 
16 Studeni, 2010
Glasovi: +1

Panda kaze:

...
Kako mi u Čačku da dobijemo jedno malo parčence te predivne čokoladice?
Želimo Vam uspeh u organizovanju festivala i da svi posetioci budu slatki i ČOKOLADNI!!!!!!!!!
 
16 Studeni, 2010
Glasovi: +0

Lorena ZG kaze:

...
Njam njam smilies/smiley.gif
 
16 Studeni, 2010
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy