Britanski umjetnik Carl Warner stvorio je fascinantan umjetnički svijet, koji plijeni pažnju mnogih znatiželjnika, ne samo svojim zadivljujućim sadržajem, već prije svega, formom. Riječ je o projektu Food Landscapes, čiji je jedini materijal hrana.
Carl Warner izazvao je veliko zanimanje javnosti kada je za svoja umjetnička djela počeo upotrebljavati vrlo neobičan materijal. Riječ je o hrani, većinom voću i povrću od kojih je ''sagradio'' mnoge poznate građevine i predivne pejzaže.

45-godišnji umjetnik već se nekoliko godina bavi ovom neobičnom zanimacijom, a među njegovim umjetničkim radovima, možete naći i replike nekih od najpoznatijih britanskih građevina, poput britanskog Parlamenta, vrtuljka Londonsko oko, nebodera Gherkin, a sada je napravio i zadivljujuće pejzaže. Svima je zajedničko jedno - napravljeni su od hrane.

U novije vrijeme Warner je zaokupljen prirodnim ljepotama i pejzažima, a osim voća i povrća, koristi i grickalice, čokoladu i slične stvari.

Kako sam umjetnik tvrdi, za ovaj je posao potrebno iscrpno planiranje i precizno razmišljanje, jer ima jako malo prostora za pogreške.

Fotografije svojih radova sakupio je i objavio u knjizi Food Landscapes.
(DobreVijesti.info/Danas.hr)


Komentari (1)add comment

:))9 kaze:

...
Grozno..............smilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/grin.gifsmilies/grin.gifsmilies/grin.gif
 
13 Travanj, 2011
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy