Na toples utječu razni čimbenici – od modnih časopisa do zadovoljstva vlastitim tijelom. Otkriti grudi na plaži i pokazati svoje čari ili taj dio tijela i dalje čuvati samo za poglede “u četiri zida kuće”, dvojba je mnogih žena, osobito mladih.

Toples kao Speedo gaće
Iako je to tema za rubriku “tko voli, nek' izvoli”, ove su godine obnažene grudi pravi hit. Unatoč istraživanju provedenom prošle godine među mladim Francuskinjama, u kojem ih je 88 posto reklo za sebe da su tradicionalne te da ne bi skinule gornji dio kupaćeg kostima, turistice na našim plažama, čini se, ne slažu se s tim.

No, i nije laka odluka skinuti se u toples, smatra stilist Grgo Zečić.

Gole se ženske grudi mogu usporediti s minimalističkim muškim kupaćim gaćicama, koje su ove godine također hit, a ponajviše ih nose oni kojima je više od 40 godina, možda i zato što su ih nosili kad su bili mladi kad su se takve gaćice tek pojavile na svjetskom tržištu. Mnogi smatraju da se djevojke skrivaju iza kupaćih kostima jer se boje da njihov izgled nije u skladu s trendovima koji nameću modni časopisi.

Što starije, to slobodnije
– Toplesu više naginju samosvjesne i zrele žene u kasnim tridesetima. S godinama dolazi zrelost i mudrost u fizičkom pristupu tijelu. Mlade žene imaju dosta kompleksa, osobito ako vide na naslovnici prekrasnu Kate Moss u toplesu. Treba vremena da bi žena prihvatila svoje tijelo – kaže stilist Grgo Zečić.

Mnoge pak žene odbijaju toples i iz zdravstvenih razloga, a štetno djelovanje jakog sunca na kožu mnoge je natjeralo da pokriju taj dio tijela. Toples nije u interesu ni modnoj industriji koja nas želi više pokriti nego otkriti. Ipak, prije odluke o skidanju u toples treba se pobrinuti i za vlastito tijelo. Jer nije svaki toples lijepo vidjeti na plaži.

– Ako želimo uživati u oku ugodnom toplesu, tada za to treba imati i tijelo. U modi pak toples ne zauzima posebno mjesto jer je dizajnerima u interesu da smo što više odjeveni jer tako i više kupujemo – zaključuje Grgo Zečić.

Skinuti se u toples nikada nije bio problem slavnim osobama unatoč brojnim fotoreporterima koji vrebaju svaki njihov korak. Dapače, prekrasna Kate Moss često nenamjerno “nabija” komplekse mladim djevojkama slikajući se u toplesu za brojne naslovnice modnih časopisa. I pjevačica grupe Atomic Kitten Kerry Katona spremno pokazuje svoje grudi ostalim posjetiteljima plaže, ali i novinarima. Britanska pjevačica Lily Allen opušteno je otkrila svoje male grudi na zasluženom godišnjem odmoru.
(DobreVijesti.info/Vecernji.hr)


Komentari (2)add comment

Anakonda kaze:

06 Kolovoz, 2010
Glasovi: +0

posjetitelj kaze:

...
Kate Moss nabija komplekse?
Zar ona može nekom nabiti komplekse i to grudima? Pa Kate mos ne nosi gornji dio kupaćeg iz razloga jer surfa na vlastitim prsima smilies/grin.gif
 
06 Kolovoz, 2010
Glasovi: +2

Napišite komentar

busy