Pizza.com za 2,6 milijuna dolaraAko je suditi po činjenici da je sex.com najskuplja internetska adresa, seks je na internetu i dalje vredniji od hrane. No astronomske cijene postižu i domene vezane za jelo. Naime, prošli je tjedan jedan Amerikanac kupio domenu pizza.com za 2,6 milijuna dolara. Na dražbi na kojoj je domena ponuđena, natjecalo se više od 20 zainteresiranih iz cijeloga svijeta, a početna cijena iznosila je samo 100 dolara, izvijestio je u utorak Süddeutsche Zeitung.

Dosadašnji vlasnik adrese pizza.com, Chris Clark iz Marylanda, 1994. je za nju platio samo 20 dolara.

Clark, koji je tada vodio tvrtku za internetsko savjetovanje, kupio je domenu u nadi da će pronaći pizzeriju za koju će izraditi internetsku stranicu.

Prva ponuda na početku dražbe 27. ožujka iznosila je 100 dolara, a idućeg jutra već je porasla na pola milijuna dolara. Nekoliko dana kasnije dosegnuta je konačna cijena od 2,6 milijuna dolara.

Clark nije otkrio što će sa zarađenim iznosom, samo je izjavio da mu je žao što u 90-im godinama nije kupio još domena.

I druge adrese koje upućuju na jelo postigle su visoke cijene: eggs.com prodana je za 112.500 dolara, a ruski izvoznik alkoholnih pića platio je za domenu vodka.com tri milijuna dolara.

Najveću cijenu i nadalje drži adresa sex.com, koja je svome vlasniku 2005. u mjesec dana donijela zaradu između 11 i 14 milijuna dolara. Najveću cijenu na dražbi postigla je domena porn.com, koja je 2007. prodana za 9,5 milijuna dolara.


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy