Novi lego rekordPedesetu godišnjicu Lega prigodno je obilježio i Legoland Windsor, koji je zahvaljujući svojim najmlađim posjetiteljima izgradio najviši lego-stup na svijetu sastavljen samo od popularnih kockica. Svoju 50. godišnjicu Lego je obilježio izgradnjom najvišeg tornja od lego-kockica ikad. Stup visok 30,5 metara napravili su posjetitelji Legolanda posloživši 500.000 kockica, a izgledom podsjeća na stup na glavnom vikinškom brodu.

 

Tijekom vikenda svako dijete je izgradilo 20 centimetara visok stupić, nakon čega su svi oni bili spojeni zajedno uz pomoć dizalice. ''Oduševljeni smo tim što smo oborili svjetski rekord'', kaže Penny Jenkins, event manager Legolanda Windsor.

''Nakon četiri dana teškog rada, a da ne spominjem gotovo pola milijuna kockica, dosegli smo gotovo 31 metar.'' No, ovaj toranj u Windsoru neće dugo biti turistička atrakcija, naime čim komisija potvrdi da su oni novi nositelji svjetskog rekorda, stup će srušiti. Prijašnji rekord u izradi lego-stupa držala je ekipa iz Toronta (29,3), ali su ga posjetitelji vindsorskog Legolenda nadmašili.
(DobreVijesti.info/Net.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy