Zanimljivo oblikovane lubeniceBar je jedna stvar u kojoj sigurno možete uživati na Japanskom ljetu a to su lubenice. Zamislite majku kako govori djetetu "lubenica je na stolu!" i "dolazim!" Velika okrugla lubenica je prerezana po pola i poslužena...Ali! Japanske lubenice više nisu okrugle :) Lubenice raznih oblika su nastale prije 20 godina kada je Japanski farmer napravio prvu kockastu lubenicu.

Prvobitno ideja je zamišljena iz razloga što kockastu lubenicu možete lakše pospremiti u frižider (kako su samo domišljati). No oblik je utjecao na njihov slatki okus i uglavnom su prodavane kao dekoracije. Danas su kockaste Japanske lubenice poznate u cijelom svijetu.

 


Kockaste, kvadratne, što je dalje bilo na redu? Naravno "piramide". Radi metode uzgoja, teško ju je uspoređivati sa kockastima i proizvede ih se samo pet do deset godišnje. Cijena? 480 eura komad!

oblikovane lubenice

Ali stvoriti lubenicu unikatnog oblika nije zaustavljeno jednostavnim geometrijskim oblicima. Sada možemo vidjeti lubenicu koja izgleda kao ljudsko lice. Zanimljivog oblika zasigurno će vam izvući osmjeh na lice. Kako je orginalno zamišljena kao ukras ne možete očekivati da joj je okus odličan. uglavnom ih kupuju restorani kao dekoraciju.

Tajne uzgoja

Sigurno se pitate kako su to uspjeli napraviti? Mr. Okomura "Fruits Village okomura", kaže kako ne može pojasniti baš sve detalje uzgoja jer je to patentirani proces. No uglavnom cijela tajna je u tome da se prvo napravi okvir u koji se mala lubenica stavlja, baš kao kada stavljate tekući metal u kalup i onda ga ohladite.
Lubenica popunjava okvir kako raste. Puno kompliciranije i tajne meode za kreiranje oblika ljudskog lica.

No mogu li samo lubenice rasti u takvim zanimljivim oblicima? Studenti Atsumi Agricultural High School su osmislili kockastu lubenicu koju su nazvali "Kaku-Melo" i koja je za razliku dekorativnih lubenica slatka i ukusna za jelo. Osim odličnog okusa, cijena joj je samo malo viša od standardnih okruglih lubenica.

Kako su studenti dobili patent za uzgoj od Mr. Okomure "Kaku-Melo" je sada registrirani proizvod u prodaji. Studenti se nisu zaustavili na tome te sada u Japanu možete kupiti i krastavce u obliku zvijezde ili srca. interesantno i zanimljivo, nadamo se da im je i okus tako zanimljiv.
(DobreVijesti.info/Pingmag.jp)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy