Vatikan ne isključuje mogućnost postojanja izvanzemaljacaVjera u Boga spojiva je s vjerovanjem u izvanzemaljce, prema izjavi direktora vatikanskog opservatorija Josea Gabriela Funesa koji čak misli da možda negdje postoji planet koji nastanjuju bića koja nisu počinila istočni grijeh. "Kao astronom, ja vjerujem u Boga koji je stvoritelj svemira", rekao je u utorak u razgovoru za vatikanske novine L'Osservatore Romano otac Funes, isusovac koji je direktor vatikanskog opservatorija u Castel Gandolfu, kraj Rima.

 

No, dodaje, premda "još nemamo nikakvih dokaza, ne možemo isključiti mogućnost" da na drugim planetima ima života. "Kao što na Zemlji postoji puno vrsta živih bića, tako je Bog mogao stvoriti i druga, jednako razumna bića", rekao je Papin astronom. Odgovarajući na škakljivo teološko pitanje o istočnome grijehu koje pritišće ljudski rod i o nužnosti otkupljenja koje iz toga proizlazi, isusovac drži da "ako postoje druga razumna bića ne znači da im je otkupljenje potrebno".

Možda su "ostali u punom prijateljstvu sa svojim Stvoriteljem" i nisu počinili istočni grijeh, rekao je. U protivnom, "utjelovljenje (dolazak Krista, Božjeg sina, na Zemlju kako bi otkupio svijet) vrijedi i za njih, ocijenio je, jer je "utjelovljenje sasvim jedinstven događaj".
(DobreVijesti.info/Vecernji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy