Hamburger za 175 dolara? Zašto ne?Njegovi tvorci priznaju da je uistinu riječ o potpunoj dekadenciji - hamburgeru koji stoji 175 dolara, no, istodobno smatraju da ta vrsta 'junk fooda' toliko vrijedi zbog sastojaka od kojih je napravljena. Zaposlenici njujorškog restorana The Wall Street Burger Shoppe na taj su način 'nadvisili' cijenu do sada najskupljeg hamburgera koji se za 150 dolara može (još uvijek) kupiti u restoranu vlasnika Daniela Bouluda 'DB Bistro Moderne'.

 

Ondje, za spomenutu svotu, možete dobiti Bouludov posebni hamburger s crnim tartufima, ali samo u sezona tartufa, dakle od prosinca do ožujka.

'Wall Street ima svojih dobrih i loših strana. U ponudi imamo svakodnevni 'obični' hamburger po cijeni od četiri dolara, no, ponudit ćemo vam i nešto uistinu posebno, ako ste na Wall Streetu imali uspješan i dobar dan', objasnila je suvlasnica restorana Heather Tierney.

Hamburger je osmislio glavni kuhar i suvlasnik restorana Kevin O'Connell koji sastojcima nastoji opravdati visoku cijenu hamburgera. Dakle, konzumirajući hamburger od 175 dolara, uživat ćete u pljeskavici od iznimno cijenjene Kobe govedine, puno naribanog crnog tartufa, pirjane guščje paštete, nekoliko ploški dobro sazrelog sira Gruyerea, divljih gljiva te zajedno posuto sitnim komadićima zlatnih listića, koje odnedavno u svojoj 'nouvelle cuisine' koriste svjetski priznati kuhari, posebno talijanski.

Umjesto u obično, tzv. hamburger pecivo svi spomenuti sastojci bit će naslagani u brioche-pecivu koje će vam se topiti u ustima. Sastojci će biti preliveni majonezom od zlatnih tartufa i garnirani raznim vrstama svježeg povrća.

Restoran mjesečno proda 20 do 25 ovakvih hamburgera u gornjem, luksuzno uređenom dijelu, koji se nalazi iznad donjeg kata u kojemu obični smrtnici naručuju hamburgere za 4 dolara.
(DobreVijesti.info/Totalportal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy