Pejoo, sunčane naočale za skokove u voduOsječanin Ivan Pejić počeo je proizvoditi naočale s okvirom od jednog komada drveta. Ivica Pejić ideju je dobio kad mu je prijatelj skočio u vodu sa sunčanim naočalama na nosu. Naočale su završile na dnu rijeke, a Ivica počeo razmišljati kako ljudima koji su često na vodi riješiti slične probleme. Istražujući, došao je do rješenja - drvenih okvira. Sate je proveo na internetu tražeći slične primjere i na kraju je otkrio da se naočale s drvenim okvirima rade u tri manufakture u svijetu, a najbliža je u Njemačkoj.

Najprije sam napravio ručke za jedne naočale s plastičnim okvirom i nosio sam ih neko vrijeme da vidim kako se ponašaju u dodiru s kožom.

S obzirom na to da su rezultati bili dobri, počeo sam izrađivati kompletni okvir za sportske sunčane naočale i upravo sam ovih dana jedne takve, s ručkama u obliku vesla, isporučio našoj najboljoj veslačici Mirni Rajle-Brođanac, koja je tako na neki način postala zaštitni znak ovog proizvoda - kaže Pejić.

Proces izrade naočala traje oko tjedan dana i nemoguće ih je proizvoditi serijski. Sve se radi ručno, s puno pažnje i strpljenja. U startu je bitno naći dobru daščicu, a najbolje su od oraha ili voćki, debljine 5-6 mm i širine 10 cm na kojoj godovi idu u istom smjeru - objasnio je Pejić. Proizvod će se uskoro pojaviti na tržištu pod nazivom Pejoo.
(DobreVijesti.info/Jutarnji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy