Najveći trgovački centar u Hrvatskoj ''West Gate'' počeo se graditi na izlazu iz Zagreba u općini Zaprešić, a bit će središnji element budućeg Shopping City-a Zagreb. Njegovo otvorenje planirano je na jesen 2009. godine, priopćili su investitori. Nakon dobivene građevinske dozvole 18. svibnja, krenula je gradnja West Gatea, koji će imati ukupnu površinu od preko 215.000 kvadratnih metara, više od 200 dućana i 6000 parkirnih mjesta, te postati najveći shopping centar u Hrvatskoj i regiji.

''Vrata prema Zapadu''

Ime ''West Gate potpuno odgovara budućoj regionalnoj shopping ''meki'', naime ''West Gate je lociran na sjevero-zapadnom izlazu iz Zagreba, na području općine Zaprešić. Njegova točna lokacija je zemljište ''trokutastog'' oblika koji s istoka omeđuje autocesta E59 prema Mariboru, a sa zapada veoma frekventna prometnica br. 11 (stara zagorska magistrala).

''West Gate'' će biti središnji element budućeg Shopping City-a Zagreb, u kojem će se, osim spomenutog shopping centra, izgraditi mnogobrojne specijalizirane trgovine, zabavni, poslovni i sportski sadržaji.

Razvojem Shopping City Zagreb željelo se ostvariti neodoljiva kombinacija specijaliziranih trgovina, shopping-a, business-a, zabave, sporta i slobodnog vremena, orijentirana na potrebe stanovništva i poduzeća - koja nudi idealnu bazu za razvitak cijelog kraja.

Dobitak za cijelu zagrebačku regiju

Zagrebačka regija, s približno 1,5 milijuna stanovnika, predstavlja jednu od najdinamičnijih razvojnih zona u Srednjoj Europi. Grad ima, u usporedbi s ostalim regijama u zemlji, nisku stopu nezaposlenosti, plaće koje su iznad državnog prosjeka, a time i najveću kupovnu moć u Hrvatskoj. Na prostoru zagrebačke regije i dalje postoji velika potreba za gradnjom multi-funkcionalnih shopping centara. U tom smislu ''West Gate'' će zasigurno biti značajni pokretač gospodarstva zagrebačke regije.
(DobreVijesti.info/Totalportal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy