Stroj koji stvara oblake u željenim oblicimaPromatranje oblaka na njihovim nebeskim putanjama i traženje poznatih oblika u njima omiljena je zabava u dokolici kako za odrasle tako i za djecu. No kako stvari stoje u sjedištu industrije snova i sapunice ovaj užitak nećemo još dugo moći uzimati zdravo za gotovo. Naime, holivudski izumitelj Francisco Guerra patentirao je uređaj koji proizvodi oblake željenih oblika. Stoga se nemojte začuditi ako ovoga ljeta na nekoj plaži na vas sjenu baci znak Nikea ili Sonyja.

Američka tvrtka Snowmakers oblake stvara od sapunice i helija. Promjer lebdećih loga ili 'floga' trenutno je oko 1,5 metara, a mogu se podići na visinu od oko 7000 metara i proputovati oko 50 km. Autor planira 'oblakomat' koristiti za različite proslave i 'evente', te za prigodno reklamiranje.

Tvrdi da su njegovi oblaci bezazleniji za okoliš od balona ili ispisivanja po nebu dimom. Međutim, projekt je u velikoj mjeri ovisan o vremenskim prilikama. Previše ili premalo vjetra ne pogoduje ovom načinu reklamiranja.
(DobreVijesti.info/Jutarnji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy