Tajna Bondove privlačnostiOn je bahat, ekstrovertan i otvoren za nove stvari, a žene pred njim padaju na koljena. No, nije samo tajni agent 007 fatalan za žene. Svaki narcisoidni lažljivac jednako utječe na dame. Znanstvenici su konačno otkrili tajnu James Bondova uspjeha kod žena. Kako pokazuju rezultati novih istraživanja, narcisoidni i lažljivi muškarci, točnije ''loši dečki'' općenito, imaju najviše uspjeha u lovu na seksualne partnere.

No, ''dobrice'' nemaju razloga za paniku, nije stvar u njihovom ''neodoljivom'' šarmu, već razlog njihovog uspjeha leži u činjenici da pokušavaju prići što većem broju žena, pa tako imaju i veće šanse da zavedu koju. Muškarci ''predatori'', osim što pikiraju veći broj potencijalnih ''žrtava'', spremniji su i isprobati nove tehnike ''lova''.

Ali kad su žene u pitanju situacija je znatno drugačija. ''Predatoricama'' ni broj pokušaja ni raznolike tehnike zavođenja ne garantiraju uspjeh kod muškaraca. Istraživanje je provedeno na Sveučilištu New Mexico na 200 studenata. Tražene karakteristike bile su tendencija k laganju i manipuliranju drugima, sebičnost povezana s narcizmom i impulzivno ponašanje, koji, kad se zajedno uzmu u obzir, čine takozvanu ''mračnu trijadu''.

Znanstvenici su ispitali njihove stavove prema seksu, broj partnera te želju za kratkotrajnim seksualnim vezama.
Rezultati su pokazali da su oni koji su imali najzastupljenije karakteristike ''mračne trijade'' imali i najveći broj seksualnih partnera. Znanstvenik Peter Jonason, jedan od sudionika u istraživanju, kao primjer ovakvog muškarca istaknuo je Jamesa Bonda. ''On je neugodan, bahat, ekstrovertan i otvoren za nove stvar – ubija ljude, a žene padaju s nogu kad ga vide.'' Jonason smatra da je veliki broj seksualnih partnera glavni razlog zašto su se ove negativne karakteristike održale kroz generacije.
(DobreVijesti.info/Net.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy