Na svijetu se koristi više od milijarde računalaBroj računala koja se nalaze u uporabi na cijelome svijetu premašio je granicu od jedne milijarde, priopćio je američki institut za istraživanje tržišta Gartner. Najveći broj računala i dalje se koristi u razvijenim industrijskim zemljama, ali se u međuvremenu smanjuje jaz između razvijenih i zemalja u razvoju. Stručnjaci predviđaju da će, ukoliko se nastavi rast od 12 posto, 2014. godine na svijetu biti dvije milijarde računala.

"Čak 58 posto svih računala koristi se u razvijenim tržištima poput SAD-a, zapadne Europe ili Japana", izjavio je jučer George Schiffler, direktor istraživanja u Gartneru, dodajući da u tim zemljama živi samo 15 posto ukupnog svjetskog stanovništva.

Zbog dijelom brzog brzog gospodarskog razvitka i dalje će se smanjivati razlika između industrijskih tržišta pojedinih zemalja. "Pretpostavljamo da će se do 2013. udvostručiti broj računala u zemljama u razvitku", izjavio je Schiffler. Povećanja broja računala bilježi se i zbog širenja interneta kao i zbog smanjenja cijena računala.
(DobreVijesti.info/TotalPortal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy