Ante Rako najbrži baby maratonac Ma što su Olimpijske igre u Pekingu kontra maratona beba u Imotskom. Nekoliko tisuća razdraganih posjetitelja ponajviše roditelja i brojne rodbine mališana iz svakog kutka Imotske krajine dječji osmjesi, pregršt pljeska i zabave. Sve ovo viđeno je na Sedmom po redu maratonu beba Imota family day u organizaciji radio postaje Imotski i pod medijskim pokroviteljstvom Slobodne Dalmacije.

Stotinjak mališana od osam mjeseci do sedam godinaa, natječući se u sedam kategorija izazvali su ogromno zanimanje svih u središnjoj imotskoj ulici Šetalištu Stjepana Radića. Nervoza među roditeljima, bakama i djedovima, pa i prabakama i pradjedovima i bodrenje mališana, koji su jedini ostali ravnodušni na cijeli šušur njima u čast.

Počelo je trkom najmlađih, onih od 8-13 mjeseci. Puzali su i dječaci i curice, a roditelji su ih naprosto vabili najdražim igračkama. Do cilja je prvi dopuzao 9-mjesečni Ante Rako iz Šumeta ostavivši za cijeli metar svoje konkurente.

U kategoriji od 14-18 mjeseci Martina Perić obradovala je veliki dio ženske populacije pobjedivši sve dečkiće. Filip Lozo iz Poljica prvi je u kategoriji od 19-23 mjeseca, mali Runovićanin iz Zagreba Fran Milić pobjednik je u kategoriji od 24-30 mjeseci. Svima njima podijeljene su brojne nagrade i pehari koje će čuvati do kraja života. Ništa manje zanimljiva bila je i Olimpijada mališana na stazama od 20-40 metara. Mijo Lešina iz Runovića pobjednik je u kategoriji od 3-4 godine, Ivan Skender u kategoriji od 5-6 godina, a najviše pljeska dobila je mala Ivana Brečić u kategoriji od 6-7 godina ostavivši iza sebe sve dečkiće.

Uz nastupe mažoretkinja iz Širokog Brijega, Gradske glazbe iz Imotskog, brojnih uličnih zabavljača, degustaciju prve hrvatske i mediteranske vodke Akvinta za one starije, cijeli spektakl Sedmog maratona beba, učinio je još sadržajnijim.
(DobreVijesti.info/SlobodnaDalmacija.hr)

{googleAds}

{/googleAds}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy