Otkrivena formula za dobitak na lutriji?Čovjek iz Wisconsina koji za sebe tvrdi da je pronašao matematičku formulu pomoću koje može pogoditi dobitnu kombinaciju, podigao je prije nekoliko dana, uz pomoć svoje žene, četiri džek-pota, svaki vrijedan 350.000 dolara. Nakon poreznog odbitka, par će u džep spremiti 955.000 dolara. Četiri listića s dobitnom kombinacijom bila su uplaćena na četiri različite lokacije, dva je uplatio Verlyn Adamson, a dva njegova žena Judith.

Bračni par je nakon podizanja medijske prašine zbog tvrdnje da su otkrili formulu pomoću koje mogu predviđati brojeve džek-pota s priličnom sigurnošću odbio davati daljnje komentare. Na telefonskoj sekretarici uputili su sve znatiželjnike da se jednostavno obrate njihovom odvjetniku.

Verlyn je inače veliki ljubitelj matematičkih zagonetki i premda je njegov odvjetnik izjavio kako istražuju mogućnost patentiranja formule, dosadašnji iznosi koje su osvajali bili su neznatni.

S obzirom na nevjerojatnu tvrdnju da mogu matematički predvidjeti ishod brojevnih igara na sreću, za komentar je upitana struka. Profesor Steven Post, matematičar s koledža Edgewood u Madisonu, smatra takvu formulu nemogućom. Ne postoji mogućnost ni za kakvu strategiju pronalaženja dobitnih brojeva u igri koja ih nasumično odabire, objasnio je Post jednu od osnovnih premisa teorije vjerojatnosti te ponudio definitivno rješenje, koje nije toliko matematičko koliko zdravoseljačko: 'Ako želite pobijediti, kupite sve listiće sa svim kombinacijama.'
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)

{googleAds}

{/googleAds}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy