Osječka turistička atrakcijaTuristička atrakcija Osijeka vožnja je prvim tramvajem iz 1926. godine, te vožnja starim fijakerom iz 19 stoljeća, kao i osječki gradski redarstvenici ili panduri u replikama originalne odore iz 19. stoljeća. Prema riječima Damira Macanića, direktora osječke Turističke zajednice, gosti, a posebno stranci koji ovo ljeto više nego inače dolaze u Osijek, pokazali su veliko zanimanje za vožnju starim tramvajem, kao i fijakerom, koji su u turističku ponudu grada uvršteni ove godine.

Tijekom vožnje u starom tramvaju putnici dobiju repliku stare tramvajske karte, a na usluzi su im i turistički vodiči. Najzanimljivija je vožnja fijakerom po osječkoj Tvrđi, gdje je predviđen i obilazak te povijesne gradske jezgre, kazao je. Osječki panduri sudjeluju na svim manifestacijama u gradu, a posebno su rado viđeni na sajmu antikviteta koji se jednom mjesečno održava u Tvrđi i koji privlači sve veći broj posjetitelja, među kojima i onih iz inozemstva.

Osijek raspolaže s tisuću ležajeva u hotelima i privatnom smještaju, što je, prema ocjeni Damira Macanića, sve nedostatnije za goste koji u posljednje vrijeme rado dolaze u grad na Dravi. Gosti rado odlaze i u osječku luku koja je najveća riječna marina zatvorenog tipa u Europi, uz koju se nalazi popularno osječko šetalište Promenada. Velik broj gostiju zainteresiran je i za obilazak Kopačkog rita.
(DobreVijesti..info/Net.hr)

{googleAds}

{/googleAds}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy