Prvo domaće natjecanje u brzom pisanju SMS-ovaPrvo nacionalno natjecanje u brzom pisanju SMS poruka 'SMS obračun 2008' održavat će se u devet hrvatskih gradova od 6. do 20. rujna ove godine u organizaciji mobilnog operatera Tele2 Hrvatska, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare tog operatera. Natjecanje će, prema očekivanjima organizatora, u svih devet gradova okupiti na tisuće hrvatskih građana svih dobi, a povod za njegovo organiziranje je slično natjecanje koje se zadnje dvije godine provodi u sklopu Tele2 Grupe u Stockholmu te velika popularnost slanja SMS poruka među hrvatskim korisnicima mobilnih telefona.

Oni su po službenim statistikama u prvih šest mjeseci ove godine poslali preko 1,75 milijardi tih poruka ili prosječno svaki korisnik mjesečno oko 55, naglasio je direktor prodaje i marketinga Tele2 Slavko Gazić. Dodao je i da je taj prosječan broj poslanih SMS poruka po korisniku i veći, 80 do 90 poruka mjesečno, ako se u obzir uzme procijenjeni realni broj aktivnih korisnika.

Sve to hrvatske korisnike svrstava u sam europski vrh zbog čega Tele2 i njegovi partneri RTL Televizija i hrvatski ured tvrtke Sony Ericsson ne sumnjaju u dobar odaziv na natjecanje. Natjecanje počinje 6. rujna u Zagrebu, gdje će se 20. rujna održati i veliko državno finale u koje će ući pobjednici tzv. regionalnih natjecanja koja će se održavati u devet gradova (osim u Zagrebu, još i u Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Osijeku, Karlovcu, Zadru, Splitu, Makarskoj i Rijeci).

Natjecatelji će na određenim mobitelima morati napisati zadanu poruku, sami će si posebnim štopericama mjeriti vrijeme, a pobjednik je onaj tko u najkraćem roku napiše poruku bez greške.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)

{googleAds}

{/googleAds}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy