DobreVijesti.info sudjeluju u Google natječaju Dobrevijesti.info i GoodPressNews.com (engleska verzija koja je u izradi) kao projekt povodom Google 10. rođendana (10 na stotu) sudjeluje u natječaju za koji je Google predvidio 10 milijuna dolara. Google će uložiti navedeni iznos u razvoj pet ideja od svih mogućih koje će se na natječaju pojaviti. Natječaj na kojem se katogorije kreću u rasponu od zelene energije, održivog ekosustava i poboljšanja edukacije do izgradnje kuća, skloništa i ''svega ostalog''. Google je zadnju kategoriju ponudio jer ''ponekad se najbolje ideje ne mogu svrstati ni u jednu kategoriju''.

Upravo u toj kategoriji će DobreVijesti.info konkurirati kao projekt koji ovom svijetu može donjeti puno radosti, pozitivnih misli i veselja. Osim toga detaljan projekt koji je ponuđen Google-u je trenutno tajan, a sadrži i mnogo više od internet portala. Tako da će biti zanimljivo vidjeti što će javnost imati reći na taj projekt.

U svakoj kategoriji postoji niz kriterija na koje se treba obratiti pažnja, kao naprimjer na koliko ljudi bi izvedba tog projekta utjecala, koliko je nužna njegova primjena, koliko je jednostavno i financijski isplativo njegovo provođenje i koliko će njegov utjecaj trajati. Google će odabrati 100 najboljih ideja, objavit će ih, a javnost će odabrati 20 polufinalista. Na kraju će nadzorni odbor među njima odabrati pet finalnih ideja.

Google je za izvedbu ovih projekata namijenio 10 milijuna dolara. Svoj projekt možete prijaviti do 20. listopada, a glasanje za polufinaliste počinje u siječnju 2009. Očekujemo od svih vas (naših posjetitelja i čitatelja) kako ćete nas podržati u ovoj ideji i omogućiti joj da prijeđe granice naše Hrvatske i zaviri u svaki dom ovoga svijeta.
(DobreVijesti.info)

{googleAds}

{/googleAds}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy