Zdravlje iz čaše piva!Zahvaljujući posebnoj vrsti kvasca BioBeer vam može produžiti život i spriječiti razvoj niza bolesti, no postoji jedan jako ozbiljan problem – odvratnog je okusa, pa na tržište neće tako skoro. Napravljeno je pivo koje može produžiti život i spriječiti niz bolesti, no jedini problem je što je odvratnog okusa. BioBeer su genetski modificirali studenti iz Teksasa. Ovo pivo vareno je posebnim kvascem koji proizvodi resverstrol, kemikaliju koja se nalazi i u crnom vinu i smatra se da sprečava pojavu srčanih bolesti, dijabetesa, raka i Alzheimera.

''Nema šanse da itko ovo popije dok ne popravimo okus'', rekao je Thomas Segall-Shapiro. Osam studenata proizvelo je ovo pivo kako bi se prijavili za međunarodno natjecanje u genetskom inženjeringu iGEM (International Genetically Engineered Machine). Jednom kad resverstrol uđe u tijelo, on veže SIRT1 receptore koji se nalaze u mitohondrijima.

Aktivnost receptora SIRT1 povezana je s borbom protiv niza bolesti, među kojima su dijabetes i rak. No čaša piva imat će manju koncentraciju spomenutog spoja od čaše vina. ''Koncentracija resverstrola u pivu neće biti dovoljna za blagotvorni učinak na organizam'', kaže savjetnik tima Jonathan Silberg. No cilj ovog projekta i nije bio dokazati da kombinacija vode, kvasca, hmelja, žitarica i sintetske biologije može nekome produžiti život.
(DobreVijesti.info/Net.hr)

{googleAds}

{/googleAds}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy