U Dubaiju otvoren hotel Atlantis vrijedan 1,2 milijarde euraUnatoč svjetskoj krizi, u Dubaiju, jednome od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata, novi luksuzni hotel 'Atlantis, The Palm', vrijedan 1,2 milijarde eura, svečano je otvoren što je stajalo 16 milijuna eura, prenose mediji. Hotel je službeno otvoren prekjučer navečer u nazočnosti više od 2.000 gostiju među kojima su bili glumci Robert de Niro ili bivši svjetski prvaci Boris Becker i Michael Jordan, uz divovski vatromet i koncert australske pjevačice Kylie Minogue.

Atlantis, s pet zvjezdica, sagrađen je na otočiću "Palm Jumeirah", prvome od tri umjetna otočića u obliku palme koje gradi tvrtka Nakheel. Organizatori su za proslavu službene inauguracije potrošili oko 16 milijuna eura, prema riječima Sola Kerznera, južnoafričkog hotelijerskog magnata, dok je hotel stajao oko 1,2 milijarde eura. S ukupno 1.539 soba, Atlantis se sastoji od dva tornja ružičaste boje, koje povezuje most s kraljevskim apartmanom gdje jedno noćenje stoji 28.000 eura.

No za taj apartman već je sastavljena lista čekanja, a popunjenost hotela, koji radi još od rujna, iznosi oko 80 posto. Dubaijski Atlantis sagrađen je po uzoru na prvi Atlantis hotel, što ga je Kezner dao sagraditi na Bahamima, a obogaćen je i najvećim vodenim parkom na Bliskom istoku i golemim akvarijem s 11 milijuna litara vode i 65.000 riba.

Hotelijerska tvrtka Kerzner International nije, međutim, ostala pošteđena krize, jer je nedavno otpustila 800 djelatnika kompleksa "Atlantis Paradise Island Resort" na Bahamima, zbog pada broja gostiju iz Sjedinjenih Država.
(DobreVijesti.info/TotalPortal.hr)

{googleAds}

{/googleAds} 


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy