Svladajte umijeće rukovanjaRukovanje je prvi kontakt s poslodavcem ili ispitivačem na razgovoru za posao. Naime, već u prvim minutama susreta, na temelju rukovanja, osoba stvara dojam o vama, piše stranica MojPosao. Primjerice, ako vam sugovornik pruži ruku i vi mu uzvratite blagim stiskom vjerojatno nećete ostaviti najbolji dojam. Uz pravilno rukovanje važno je osobu gledati u oči jer direktan kontakt očima govori o iskrenosti vaših odgovora.

Značenje rukovanja
Rukovanje je poslovni običaj diljem svijeta, pa tako i na razgovoru za posao. Ostvaruje se već pri prvom susretu i to na početku, ali i označava kraj komunikacije. Osoba koja pruža ruku pokazuje zanimanje za drugu osobu, otvorenost i samouvjerenost.

Najbolji je umjereno čvrst stisak ruke
Pravilan stisak ruke mora biti umjereno čvrst. Ispružite ruku otvorenim dlanom i ispruženim palcem prema gore. Stisak ruke neka bude kratak, dovoljna je sekunda. Tek toliko da iskažete poštovanje. Nemojte se previše približiti osobi s kojom se rukujete, dovoljno je da se nagnete tijelom dok pružate ruku, nasmijete se te izmijenite par riječi. Također, na kraju razgovora pružite ruku i iskažite zahvalnost za izdvojeno vrijeme.

Rukovanje s obje ruke
Lijevu ruku prilikom rukovanja držite opušteno pored tijela. Naime, rukovanje s obje ruke koristi se kada čestitate prijatelju ili osobi koju poznajete dugi niz godina.

Što s hladnim dlanovima?
Ako su vam ruke kad ste uzbuđeni hladne, operite ih prije intervjua toplom vodom. Također, ukoliko vam se dlanovi često znoje, nastojte obrisati ruku prije rukovanja jer znojni dlanovi izazivaju nelagodu kod druge osobe.
(DobreVijesti.info/TotalPortal.hr)

{googleAds}

{/googleAds}


 


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy