Kako se boriti protiv mamurlukaJaka glavobolja, mučnina, u ustima suhoća kao da ste žvakali vatu: sve su to dobro poznati simptomi mamurluka, a još su neugodniji prati li ih osjećaj težine u želucu od prejedenosti, prenosi MojPosao. Lako je reći da sve to treba znati izbjeći, pogotovo u ovo blagdansko doba, kada je ''ića i pića'' svugdje previše, a volje da se odoli izazovima premalo.

Da bi uspješnije prebrodili, ali i izbjegli mamurluk pokušajte primjeniti neki od ovih savjeta:

1. Prije izlaska, ili prije pretjeravanja s pićem svakako pojedite nešto relativno masno, francusku salatu ili kakav odrezak, što će produžiti vrijeme apsorpcije alkohola i otkloniti mogućnost razvijanja glavobolje.

2. Slabi u nogama i "vrtoglavi" postajemo stoga što alkoholna pića djeluju kao dijuretik i ostavljaju naš organizam na suhom, dehidriran. Zato uvijek pijte i mineralnu vodu ili voćni sok.

3. Jutarnji mamurluk i suhoću u ustima nemojte ni pokušati otkloniti pijenjem većih količina vode, nego uzimanjem multivitamina ili, još bolje, pileće juhe. A ako vas odbija ikakva tekućina, pojedine neko voće bogato vodom i šećerom. Osobito su korisne jabuke, jagode i datulje.

4. Protiv mamurluka uspješno se možete boriti sokom od rajčice koji, zbog velike količine fruktoze, pomaže tijelu da se brže oslobodi alkohola. Iz istoga razloga koristan je i med, osim toga bogat je i vitaminom B6.

5. Glavobolju može ublažiti obična crna kava, jer steže žile. Kada se oporavite, prisjetite se što ste točno pili. Ako ste pretjerali sa crnim vinom, znajte da je on glavni krivac za glavobolju, pa ga sljedeći put izbjegnite ili popijte samo čašu-dvije. A ako vam glava i dalje "puca", popijte ibuprofen.

6. Najvažniji savjet u vezi s pijanstvom ipak je da ne smijete odmah zaspati, jer ćete neugodne posljedice osjećati tijekom cijelog sljedećeg dana.
(DobreVijesti.info/TotalPortal.hr)

{googleAds}

{/googleAds}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy