Darujmo.net - riješimo se sakupljača prašineNedavno je na hrvatskom web prostoru osvanuo još jedan novi web projekt znakovitog naziva - Darujmo.net. Nebi to bilo ništa novo i neobično, niti nešto što bi trebalo posebno istaknuti posjetiteljima ovog portala, kada ove stranice ne bi imale jedan novi i zanimljiv karakter te potencijalno vrlo koristan koncept.  Smisao ovog projekta proizlazi iz sasvim jednostavne ideje ostvarene preko sustava online oglasnika koja ima za cilj potaknuti darivanje onih stvari koje nam više u domaćinstvima i na radnim mjestima ne trebaju, smetaju, zauzimaju prostor i skupljaju prašinu, ali su još iskoristive, posjeduju određenu vrijednost te bi svakako nekom drugom mogle dobro doći.

Radi se dakle o prvom darovnom oglasniku u Hrvatskoj.

S druge strane moguće je potpuno besplatno preuzeti bilo koju od stvari koje trebate i pronađete na stranicama, bez obzira trebate li je Vi osobno ili pak netko od vaših poznanika. Jednako tako Darujmo.net omogućava i postavljanje oglasa za ono što trebate pa na taj način možete drugima dati do znanja da će njegov dar doći baš u potrebite ruke. Upravo iz tog razloga planira se i suradnja s određenim humanitarnim organizacijama koje bi u vidu Darujmo.net sustava dobile savršen alat za pregled darovanih stvari putem kojeg bi mogle efikasno distribuirati stvari do onih kojima one uistinu najpotrebnije i koji nemaju pristup Internetu.

Ovakav oblik win-win situacije potiče društvenu solidarnost, ali i omućava svakome od nas efikasnu razmjenu dobara poglavito onih koja često i brzo izlaze iz upotrebe (rabljena odjeća i obuća, pročitane knjige i časopisi, preslušana glazba i pregledani filmovi, dječje igračke, korišteno pokućstvo pa sve do udomljavanja malih životinja). Zbog nepostojanja bilo kakve naknade za darovane predmete oni nam postaju dostupniji i pridonose rasterećenju kućnog odnosno obiteljskog proračuna.

Osim toga, stvari koje su nam često potrebne ne moraju se naravno baš uvijek kupovati i biti nove. Darovanjem nepotrebnih stvari ujedno i smanjujemo glavobolje dečkima iz "Čistoće" nestvarajući onaj nepotrebni (glomazni) otpad nakon obilnih šopinga, preseljenja, renoviranja stanova itd. (DobreVijesti.info/Darujmo.net)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy