Kako se brinuti o drvenom namještajuDrvo je najčešći materijal od od kojeg se radi namještaj. Iako ljudi smatraju da ga dovoljno s vremena na vrijeme obrisati krpom to je daleko od istine. Drvo je osjetljivo na razne promjene (poput temperature, svjetla i vlage) i zahtijeva puno brige. Donosimo vam nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćete se bolje brinuti o svom drvenom namještaju.

1. Ne koristite jeftine proizvode za čišćenje namještaja. Iako novac ne garantira kvalitetu, većina jeftinijih proizvoda za čišćenja više štete nego koriste namještaju.

2. Pobrinite se da sredstvo s kojim čistite najmještaj nije prejako jer će oštetiti drvo. Za redovito čišćenje bit će vam dovoljna vlažna krpa.

3. Ne izlažite drvo na sunčevu svjetlost. Izravna sunčana svjetlost nije dobra za bilo koji tip drva. Baš kao što su štetne za našu kožu, ultra-ljubičaste zrake štetne su i za drvo, te će oštetiti njegovu površinu.

4. Pazite na temperaturu i na vlagu. Od prevelike temperature ili previše vlage površina drveta mogla bi popucati.

5. Spriječite trajnu štetu na drvetu. Brinite se od dijelovima najmještaja koji se ne vide jednako kao i o onima koji se vide. Zašto? Jednom kada nastane šteta, ona će se poput bolesti raširiti i uništiti vaš namještaj.

6. Za sjaj koristite prirodni lak za drvo. Pomiješajte malo limunovog i maslinovog ulja, te ispolirajte namještaj za dodatni sjaj.
(DobreVijesti.info/TotalPortal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy