Šestogodišnjak inteligentniji od EinsteinaPranav Veera, šestogodišnji Amerikanac indijskog podrijetla, može recitirati imena predsjednika SAD-a redoslijedom kojim su služili, izgovarati abecedu unatrag i pogoditi koji je dan u tjednu bio određenog nadnevka od 2000. do danas. Na prvi pogled Pranav je obično dijete – voli se natjecati u video igrama i igrati na ulici. Međutim, testovi su pokazali da ima IQ 176, dok je slavni fizičar Albert Einstein imao oko 160. Prosječni IQ je oko 100, a 176 ili više ima tek jedan na milijun ljudi.

Njegovi su roditelji primijetili da je neobično inteligentan već kada su mu bile četiri i pol godine. Igrajući se sa slovima uspijevao je zapamtiti čak i koje su boje bila. Odlučili su ga testirati u edukacijskom centru Powers u Hyde Parku prije tri mjeseca. „Rekao sam hajdemo istražiti, jer mi se činilo da radi mnoge stvari koje nisu uobičajene za njegov uzrast“, objasnio je Pranavov otac Prasad Veera.

Budući da ima fotografsko pamćenje, roditelji se moraju zdušno potruditi kako bi držali korak s njegovim obrazovanjem.

S njim kod kuće radi baka Shanta Sastri. Njegova majka, Suchitra Veera kaže da voli sve vrste abeceda. 'Voli ih skupljati, voli različite boje, različite veličine, materijale', rekla je. „Ako ga želim zainteresirati za nešto moram temu povezati s brojevima kao primjerice s rođendanima predsjednika i danima kada su stupili na dužnost“, kaže majke. Dok djeca u njegovom vrtiću uče slova i brojanje do 100 on već barata s brojevima iznad milijun.
(DobreVijesti.info/Jutarnji.hr)

{youtubejw}kunl3F-0_A4{/youtubejw}


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy