Britanac dobio najbolji posao na svijetuTridesetčetverogodišnji Britanac izabran je da šest mjeseci radi "najbolji posao na svijetu", onaj čuvara australskoga tropskog otoka. Sretniku je ime Ben Southall, radi u dobrotvornoj organizaciji u gradu Petersfieldu i izabran je u konkurenciji više od 35 tisuća ljudi iz cijelog svijeta. Od Bena, koji u svoje hobije ubraja bungee-jumping i jahanje na nojevima, novi posao zahtijeva da od 1. lipnja šest mjeseci živi na otoku Hamiltonu u australskoj saveznoj državi Queenslandu i brine se o tamošnjoj flori i fauni te da o svojemu iskustvu piše blog kojim će predstaviti taj kraj.

Odabir novog čuvara bio je marketinški pun pogodak za australski turizam i dio je kampanje za popularizaciju sjeveroistočnog Queenslanda. Svi svjetski mediji izvještavali su o ovom izboru. U finalu za posao iz snova bilo je 16 kandidata iz 15 zemalja, a turistička zajednica Queenslanda pobjednika je proglasila u televizijskoj emisiji, nakon što su četiri dana održavali intervjue i ispitivali ronilačke, plivačke blogerske i roštiljske sposobnosti kandidata te ocjenjivali čak i kako im je pošlo za rukom odmarati se u wellnesu.

Southalla sada čekaju "naporne" pripreme za šestomjesečnu avanturu na rajskom otoku za koju će dobiti honorar od 110 tisuća dolara. Na Hamiltonu ga čeka trosobna kuća na plaži s bazenom i vozilom za golf. U opisu posla čuvara nalazi se da mora istraživati otoke Velikog grebena, plivati, roniti, sprijateljiti se s lokalnim stanovništvom i uživati u tropskoj klimi i životnom stilu Queenslanda.
(DobreVijesti.info/Vecernji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy