Airbus gradi leteću palaču iz 1001 noćiLetenje bez dugih čekanja u redovima, u prvom razredu, u udobnim foteljama ili ležajevima s prvoklasnom poslugom, za većinu će putnika zauvijek biti samo nedosanjan san. No pokušajte tom snu dodati spavaću sobu s četiri bračna kreveta, tursku kupelj, koncertnu dvoranu, prostoriju za holografske projekcije, parkiralište za Rolls-Royce te niz različitih soba dizala i stubišta i dobit ćete leteću palaču koju za anonimnog arapskog princa po cijeni od 300 milijuna funti uređuje Airbus.

U prostoru Airbusa A380 koji obično služi za prijevoz 600 putnika i njihove prtljage, vlasnik će uživati u luksuzu koji daleko nadmašuje pet zvjezdica. U zrakoplov će ući u automobilu koji će vozač ondje parkirati, a iz njega će izaći na isti način.

Prigušena svjetla i crveni tepisi stvarat će dojam da se u avion dolazi na dodjelu Oscara. Turska kupelj bit će optočena mramornim pločama debljine 2 milimetra kako se težina zrakoplova ne bi nepotrebno povećala. Iz sobe za wellnes kroz golemi ekran na podu moći će se vidjeti tlo kako promiče ispod zrakoplova, a gosti će imati doživljaj kao da lete na čarobnom tepihu.

U radnoj sobi, ako će rad baš biti nužan, sve će se moći pokretati na iTouch ekranima i projicirati na stolove. Poslovni partneri na zemlji bit će virtualno prisutni na sastanku. Uz spavaće sobe s king size krevetima nalazit će se i soba za molitvu s računalnim tepisima uvijek okrenutima prema Meki. Koncertna dvorana s pijanom imat će mjesta za deset ljudi.

Za dodatne goste bit će još 20 mjesta za spavanje kakva se obično koriste u prvom razredu. Dekoracije će biti u bliskoistočnom stilu s mnogo ornamenata i tekstova na arapskom. "Bit će to nešto vrlo, vrlo posebno. Ništa slično još ne postoji na tržištu. Bit će tu svega što si jedan milijarder može poželjeti", rekao je dizajner Gary Doy.
(DobreVijesti.info/Jutarnji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy