Štakor beba oteo ručak leopardici pred nosomDa veličina nije najvažnija kad je u pitanju borba za opstanak, odnosno da je ponekad važnije imati 'petlje', pokazao je ovih dana jedan neustrašivi štakor koji je leopardici pred nosom (njuškom) oteo ručak. Mladi štakor, star tek oko tri mjeseca, snimljen je u Santago Rare Leopard projektu, u Hertfordshireu, kako drsko prilazi velikoj mački za trpezom i bez straha se prima posla.

Štakor je navalio na ukusan komad sirovog mesa kao da uopće nije svjestan opasnosti. Tek kada ga je 12-godišnja Sheena znatiželjno dodirnula svojim dugim brkovima i potom njuškom, mali je glodavac prekinuo objed i podigao šapice, no nakon kratkog premišljanja još je jednom ‘kulerski’ odlučio kako nema potrebe prekidati gozbu.

Snimatelj Casey Gutteridge (19) komentirao je kako je, kraj velike mačke, mislio da je glodavac miš. “Nemam pojma odakle je došao – jednostavno se stvorio kada je čuvar leopardima dobacio meso. Uopće nije primjećivao leopardicu, samo je došetao do mesa i počeo jesti. No leopardica je bio bila prilično iznenađena – sagnula se, ponjušila ga i potom malo ustuknula kao da se boji. Bilo je to nevjerojatno, čak je i čuvar koji joj je dobacio meso bio šokiran. Rekao je da takvo nešto nikad nije vidio“, ispričao je Gutteridge.

Sheena je u Santago Rare Leopard projekt stigla iz britanskog zoološkog vrta kada je bila stara samo četiri mjeseca. Dio je privatne četrnaesteročlane kolekcije velikih mačaka.
(DobreVijesti.info/Jutarnji.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy