Dubrovačke Banje među deset najljepših gradskih plaža na svijetuPrema izboru webstranice Skyscanner, najpoznatija dubrovačka gradska plaža Banje ušla je među prvih deset svjetskih plaža koje se ističu po svojoj ljepoti. Svima koji se ovoga ljeta namjeravaju brčkati na nekoj od plaža, na Skyscanneru su ponudili popis najljepših gradskih plaža na svijetu. Među top deset plaža našlo se pet europskih, dvije američke te po jedna izraelska, kanadska i australska plaža.

S popularne dubrovačke gradske plaže Banje pruža se jedan od najljepših pogleda na Stari grad, koji je do plaže udaljen stotinjak metara pa rijetko tko može ostati ravnodušan na tu ljepotu. Čisto more i brojni sadržaji boravak na šljunčanim Banjama čine još ugodnijima.

Osim Banja, preporučuju se i slavna pješčana plaža u Barceloni, Barceloneta na kojoj se svakodnevno sunčaju i kupaju stotine ljudi.

Kopenhagen se također može pohvaliti pješčanom plažom Amager Beach Park koja se nalazi u neposrednoj blizini grada. Berlinčani se ponose najvećom plažom na svijetu koja se ne nalazi na moru. Popularni Wansee Beach Complex može primiti 50.000 posjetitelja.

Jedna od najpoznatijih plaža na svijetu je svakako australska Bondi beach u Sydneyju, poznata po lijepim ženama i surferima te mnoštvu barova i restorana.

Britanski Brighton poznat je po lukobranu koji je prepun barova, štandova i događanja, a po noći se to područje pretvara u sjajno mjesto za večernji izlazak. Kitsilano beach je trendi plaža u blizini Vancouvera i duga je preko 15 kilometara s mnoštvom sadržaja.

New York u blizini ima nekoliko plaža na kojima se Njujorčani mogu opustiti i zabaviti, a Coney Island u Brooklynu najčešći je izbor.

U neposrednoj blizini glavnog izraelskog grada Tel Aviva nalazi se nekoliko prekrasnih plaža. Plaža Gordon-Frishman nalazi se u samom centru Tel Aviva i ta ogromna pješčana plaža mjesto je na kojem treba biti viđen.

Stanovnici i posjetitelji Los Angelesa mogu uživati u preko 20 prekrasnih pješčanih plaža. Plaža Manhattan ima predivan pogled, dok je El Matador puno mirnija i romantičnija, idealna za zaljubljene parove, a za obitelji s djecom najbolji izbor je plaža Redondo.
(DobreVijesti.info/Tportal.hr)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy