Dvorište Josipa Milanovića na Zelenom polju već neko vrijeme krasi gotovo dva metra visok i jednu tonu težak šljunčani, srednjovjekovni dvorac. Milanović ga je gradio sam, punih 25 dana, a, kako kaže, ima još dosta posla. “Imao sam prazan prostor u dvorištu koji sam htio urediti, a kako sam u mirovini, slobodno vrijeme želio sam utrošiti u nešto korisno.

Tako sam umjesto trošenja novca po kafićima odabrao rad, a sada kada pogledam svoj dvorac, vidim da se isplatilo. Trenutno je završena glavna konstrukcija, a slijedi uljepšavanje te osvjetljavanje dvorca. Nakon što bude potpuno završen, oko njega ću prokopati kanal kroz koji će teći voda iz malog mlina”, priča Milanović, te dodaje kako je, prije negoli je započeo izradu dvorca, "praksu" stekao u izradi šljunčanih mozaika na pročelju svoje kuće i dvorišnog zida.

Koliko je u mozaike utrošio materijala i vremena, ne zna, no zato se može pohvaliti kako je u svoje kraljevsko zadnje uložio čak 60 kilograma ljepila i osam vreća cementa.

“Nije mi žao ni novca, ni vremena. Ova kombinacije kreativnog i fizičkog rada me opušta, a i čini sretnima ljude oko mene, kojima je interesantno gledati kako izgradnja dvorca napreduje”, zaključuje Milanović.
(DobreVijesti.info/Osijek-Online.com)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy