Iako osobno nisam pobornik "uvoznih blagdana", ako je Noć vještica prilika da se djeca dobro zabave i druže izvan školskih hodnika, naravno da ćemo i mi napraviti svoju malu zabavu...provjerite kako... Na početku, kao i uvijek, potrebno je malo planiranja.

 

Dogovorite listu malih gostiju.
Po mogućnosti ne više od 10-ero djece, i to podjednak broj djevojčica i dječaka. Djeca mogu biti kostimirana u prigodne kostime duhova, vještica, crnih mačaka, a bojim se da će se na vratima pojaviti i pokoji Spiderman ili drugi akcijski heroj. Uvijek pripremite dodatne kostime za djecu koja se pojave bez maske.

Dogovorite mjesto, dan, te vrijeme početka i završetka tuluma i odmah krenite s izradom pozivnica.
Za vas smo pripremili nekoliko gotovih pozivnica koje je potrebno samo ispisati, po želji dodatno obojati i ispuniti tekstom (pogledajte lijevo Vezani dokumenti).

Pripremite i dovoljno grickalica, sokova, sendviča ili pizza!

Svaka priča, pa tako i svaka zabava ima svoj  početak, zaplet, vrhunac, rasplet i kraj. Za svaki dio zabave pripremili smo vam nekoliko igara kojima ćete sigurno zaokupiti pažnju malih gostiju.

Maskiranje i bojanje lica
Uzorci koje djeca preferiraju su pauci i paukove mreže, mačke, bundeve, duhovi.
Ukrašavanje bundeva
Rezbarenje bundeva nije lak zadatak i ne može se raditi bez prisustva roditelja. Za manju djecu puno je lakši zadatak lica bundeva ukrasiti unaprijed pripremljenim nosevima, ustima i očima koje ste izrezali iz crnog kolaž papira (pogledajte naše predloške lijevo u Vezanim dokumentima), a koje djeca sama mogu zalijepiti ili pribadačama pričvrstiti za bundevu. Ovako ukrašene bundeve djeca mogu odnijeti kući nakon zabave.

Kuglanje s bundevama
Pripremite 10 2-litarnih plastičnih boca (čunjevi), do pola ih napunite vodom, te složite u oblik trokuta (4-3-2-1). Kao kugla poslužiti će vam manja bundeva. Podijelite djecu u 2 tima. Svaki igrač ima pravo otkotrljati bundevu prema čunjevima 2 puta. Pobjednik je onaj tim koji je srušio više čunjeva.

Pometi bundeve
Za ovu igru potrebne su vam 2 bundeve srednje veličine i 2 jače metle. Podijelite djecu u 2 tima, a cilj je u što kraćem vremenu uz pomoć metle otkotrljati bundevu od starta do cilja nekoliko puta, tako da svako dijete učestvuje u zadatku.

Utrka mumija
Ponovo podijelite djecu u 2 tima i svakom timu dajte po 4 role wc papira. Zadatak je jednog od suigrača zamotati wc papirom kao mumiju, a pobjednik je onaj tim koji u zadanom roku najbolje zamota sve dijelove tijela svoje mumije.

Vještičja juha

Izrežite iz kolaž papira oblike mačke, duhova, vještica, šišmiša i sl.
Podijelite djecu u 2 tima. Svaki tim dobije hrpu od po 10 oblika i zdjelu za juhu, a svaka vještica svoju slamčicu. Zadatak je služeći se slamkom kao vakumom staviti sve oblike u zdjelu za juhu. Pobjednik je onaj tim koji prvi riješi zadatak.

Nakon ovih napornih igara smirite djecu ili igrom tombole ili potrage za blagom. Cilj je da svaki mali gost dobije svoj mali slatki poklon koji može ponijeti kući.

Za kraj im pustite neki dobar film kao npr. "Duh Casper" ili crtić "Čudovišta iz ormara" i sl.
(DobreVijesti.info/DomZa5.com)


Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy